онлайн казино Украины

Забудова навпроти монастиря – незаконна

Забудова навпроти монастиря – незаконнаКиївський апеляційний адміністративний суд визнав незаконною розпочату забудову на вул. Князя Чорного, 4А в Чернігові.
Про це Svoboda.FM повідомили у відділі організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації прокуратури Чернігівської області.
Раніше, КП «Чернігівбудінвест» звернулося до Чернігівського окружного адміністративного суду з позовом про визнання незаконними дій посадових осіб ДАБІ в області щодо проведення перевірки законності будівельних робіт на вул. Князя Чорного, 4А в Чернігові та скасування постанови про накладення штрафу.
Враховуючи суспільний резонанс, прокуратурою області забезпечено участь у розгляді даної справи. Постановою суду від 22.12.2015 у задоволенні позову відмовлено повністю.
За участі представника прокуратури Чернігівської області Київський апеляційний адміністративний суд 02.03.2016 підтвердив факт порушення вимог законодавства при забудові ділянки на вул. Князя Чорного, 4А.
Довідка
Прокуратура області контролює стан досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого прокуратурою м. Чернігова, за фактом порушень при передачі та забудові земельної ділянки навпроти Єлецького монастиря на вул. Князя Чорного, 4А.
Встановлено, що рішеннями Чернігівської міськради від 31.07.2014 та 04.06.2015 КП «Чернігівбудінвест» надано дозвіл на розробку, а потім і затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,22 га на вул. Князя Чорного, 4А для будівництва багатоповерхівки.
Однак, за інформацією Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА, передана під забудову земля знаходиться в охоронній археологічній зоні №2, затвердженій рішенням міськради від 28.12.2011, та містить частину пам’ятки археології місцевого значення ІХ-ХVІІІ ст.
Надалі КП «Чернігівбудінвест» як замовник уклало договір про спільну діяльність з приватною будівельною компанією, яка стала безпосереднім виконавцем робіт з будівництва багатоповерхового житлового будинку.
Разом з тим перевіркою Державної архітектурної будівельної інспекції, проведеною згідно із законодавством та з урахуванням доручення прокуратури міста, встановлено невідповідність даних, поданих до декларації, що стало підставою для видання 30.10.2015 припису про зупинення підготовчих та будівельних робіт на об’єкті.
Також у зв’язку з нерозробленням проектної документації в повному обсязі на КП «Чернігівбудінвест» накладено штраф у розмірі 124 тис грн.

Добавлено: 4-03-2016, 09:34
0
0

Похожие публикации


Наверх