онлайн казино Украины

У Пскові згадують привітання Соколова і журяться через втрату побратимства з Черніговом

У Пскові згадують привітання Соколова і журяться через втрату побратимства з ЧерніговомДо порядку денного призначеного на 25 лютого 4-й сесії міської Ради Чернігова внесено питання «Про розірвання угод міста Чернігова з російськими містами-побратимами».
Відповідний документ опублікований на офіційному сайті чернігівської міськради. У число міст, з якими чернігівські депутати мають намір розірвати побратимські відносини, увійшли Митищі, Псков, Ростов і Брянськ.
Про це своїм читачам нагадує Псковское агентство информации.
Проект документа підготовлений управлінням стратегічного розвитку міста і туризму міськради. «У зв'язку з тотальною пропагандою і викривленням фактів з боку Російської Федерації, формуванням ненависті до всього українського, існування подібних угод в реальному часі є неповагою до родин полеглих героїв за незалежну Українську державу», - йдеться у пояснювальній записці до нього.
Нагадаємо, влітку 2014 року привітання мера Чернігова Олександра Соколова на адресу глави Пскова Івана Цецерського з 1111-річчям першої згадки міста в літописі обернулося скандалом.
«Прийміть найщиріші вітання з нашим спільним світлим святом - ювілейним днем визволення міста - побратима від німецько-фашистських загарбників. Користуючись нагодою, ще раз хочу запевнити про свою глибоку повагу до вас і висловити надію на подальшу співпрацю і дружні відносини між нашими містами», - писав міський голова Чернігова Олександр Соколов.
«Агресія з боку Росії і байдужість побратимів, які навіть не намагаються протистояти діям свого керівника агресора, змушує задуматися і зовсім по-іншому сприймати ці вітання з нагоди Дня міста», - цитує «Чернігівський монітор» псковська Інтернет-агенція.
«Розірвання угоди з містами партнерами може стати одним з найбільш необдуманих політичних рішень з боку міської Ради Чернігова по відношенню до людей двох міст. Угоди між містами-побратимами - це якраз та нитка, яка скріплює дружні відносини наших народів, незалежно від політичної ситуації», - прокоментував глава Пскова Іван Цецерський проект документа «Про розірвання угод міста Чернігова з російськими містами-побратимами», включене до порядку дня 4-ї сесії міської Ради Чернігова.

«Цей крок може стати одним з контрпродуктивних, і не буде вираженням думки більшості людей. Міста втратять шкільні, культурні та спортивні обміни, зв'язки в гуманітарній сфері, які якраз і зміцнюють мир між нашими народами», - висловив свою думку Іван Цецерський, підкресливши, що уродженці Чернігова, які проживають нині в Пскові, "навряд підтримають цей вчинок".
Глава Пскова також висловив надію, що у народних обранців і у керівництва Чернігова "ще є час все обдумати і зважити".
«Псков і Чернігів - два найдавніших міста Русі, нас занадто багато ріднить і з'єднує. Необхідно займатися реальними справами щодо поліпшення життя городян, а не розборками в політичній сфері з метою віддалення людей один від одного», - додав Іван Цецерський.
Угода про встановлення споріднених зв'язків між Псковом і Черніговом і співпраці в торговельно-економічній, науково-технічній і гуманітарно-культурній сферах була підписана 18-го жовтня 2001 року із автоматичним продовженням в наступні п'ятирічні періоди. В рамках споріднених відносин проходили обміни делегаціями, співпраця колективів у сфері культури, дитячих художніх шкіл та інші.
Проте, у коментарі глави "спорідненого" міста на території країни-агресора не проглядається жодного розуміння ситуації і яких-небудь спроб надоумити керівництво РФ щодо неприпустимості агресій, анексій і окупацій у сучасному світі. Особливо, стосовно країни, з якою, на його думку, так "багато ріднить і з'єднує". Дивує і надзвичайна "обізнаність" пана Цецерського щодо думки людей на тлі реальної війни.
Безумовно, що зауваження і застереження пана Цецерського з приводу розірвання побратимських стосунків мають спрямовуватися саме до Путіна і його оточення. Інакше очікування глави Пскова поза всякими сумнівами виявляться марними і примарними.
Але ХТО мав ставити запитання Путіну?
Визначаємо морально-політичне обличчя пана Цецерського.
Навіть поверхневий аналіз фейсбук-сторінки глави Пскова видає такі деталі: ненавидить київську хунту, прославляє російських злочинців в Україні, українських патріотів і Збройні сили охрещує "фашистами", запитання щодо кремлівських злочинів в Україні просить українців адресувати... хунті.

Добавлено: 17-02-2016, 09:39
0
0

Похожие публикации


Наверх