онлайн казино Украины

Як чернігівці можуть долучитися до конституційного процесу

Як чернігівці можуть долучитися до конституційного процесуУ середу, 16 грудня, об 11.00 у приміщенні дискусійного клубу “Експертна думка” (вул. Полуботка, 6а) відбудеться прес-конференція щодо внесення змін до Конституції в частині судової реформи.
“Всього 2% жителів Чернігівської області довіряють суддям. Цей катастрофічно низький показник можна виправити шляхом оновлення суддівського корпусу через зміни до Конституції в частині судової реформи”.
Експерти говоритимуть про те, які зміни чекають на чернігівців при прийнятті поданих Президентом законопроектів щодо внесення змін до Конституції у частині судової реформи, а також вони розкажуть, як кожен може долучитися до конституційного процесу для досягнення конституційних змін в інтересах громадян.
У прес-конференції візьмуть участь
- Юлія КИРИЧЕНКО, керівник проектів з питань конституційного права Центру політико-правових реформ, експерт групи конституційна реформа Реанімаційного пакету реформ;
- Володимир ШАПОВАЛ, головний експерт групи конституційна реформа Реанімаційного пакету реформ, голова Центральної виборчої комісії 2007-2013, суддя Конституційного Суду у відставці.
Нехтування найважливішими соціально-правовими нормами життя українців, які зазначені в Конституції, призвело до вкорінення корупції, хабарництва та непрофесіоналізму в органах державної влади. Почесне лідерство тут можна віддати судам. Дослідження показують, що лише 5% українців повністю довіряють суду – це найнижчий показник довіри серед державних інституцій.
“Телефонне право”, політичний вплив на кар’єру суддів, тотальна корупція – це все є реаліями українського судочинства. Ситуацію може змінити лише комплексна конституційна реформа, невід’ємною частиною якої є судова реформа, яка передбачає оновлення суддів.

Добавлено: 15-12-2015, 10:55
0
0

Похожие публикации


Наверх