онлайн казино Украины

Реванш колишніх «регіоналів» «майже відбувся» в обласній раді

Реванш колишніх «регіоналів» «майже відбувся» в обласній радіПредставники фракцій «Опоблоку», «Нашого краю», Аграрної партії та БПП «Солідарність», у лавах яких перебувають колишні члени Партії регіонів, очолили 8 з 10 постійних комісій обласної ради. «Регіональне» минуле мають очільник «обласного парламенту» та його заступник. Експерти та журналісти заговорили про реванш «регіоналів».
Певні ознаки того, що підготовка йде повним ходом, проявилися ще на початку другого засідання першої сесії, що відбулося 2 грудня. Погоджувальна рада затягнулася. Сесія відкрилася із запізненням. Проекту рішення щодо комісій не було навіть у депутатів. Багатьом його принесли в останню мить перед голосуванням. Відтак, рішення приймали з голосу.
Зрозуміло, що не всім така «гра в кота в мішку» подобалася, лунали заперечення. Довелося зачитувати весь персональний склад, ухвалювати рішення «за основу», а за голів комісій голосувати окремо по кожному. Загального «одобрямсу» не вийшло: права частина зали, де сиділи непровладні депутати, здебільшого, участі не брала. Кількість голосів за ту чи іншу кандидатуру суттєво різнилася.
Результат цього дійства здивував навіть журналістів: представники «Нашого краю» очолили одразу 3 комісії, як і одна з двох найбільших фракцій – «Солідарність». «Батьківщині», «Опозиційному блоку» та Аграрній партії «пощастило» головувати лише в якійсь одній. «Укропівці» та «радикали» і цим похвалитися не зможуть. Така вже доля тих, хто йде проти влади.
Щоправда, прибічники Олега Ляшка пішли на це свідомо, маючи шанс очолити комісію з питань освіти, науки, культури та інформаційної сфери. Їхня колега Алла Ковтун зняла свою кандидатуру. Причина – з інтересами РПЛ не рахуються при формуванні комісій. Цікаво, що «креатура», яку після самовідводу «радикалки» висунув «Наш край», потрібної кількості голосів не набрала. Тому, голова обласної ради Ігор Вдовенко пообіцяв провести консультації, аби визначитися із новою кандидатурою для розгляду на наступній сесії.
З іншими комісіями такого фіаско не було, хоча підрахунок голосів затягнувся (іноді перераховували по кілька разів). Як і побоювалися колишні «євромайданівці», однією з найбільш важливих, з питань управління та розпорядження об’єктами комунальної власності, керуватиме тепер колишній «регіонал», екс-голова обласної ради, голова фракції «Опозиційний блок» Анатолій Мельник.
Головою комісії з питань розвитку і реформування місцевого самоврядування, децентралізації та європейської інтеграції стала представниця «Нашого краю» Ірина Грозенко. На чолі комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності та запобігання корупції стоятиме Григорій Божок («Солідарність»).
Головувати у комісії з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики буде Дмитро Іванов («Батьківщина»), а в комісії з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин – Віктор Кияновський (Аграрна партія). Сергій Сергієнко («Солідарність») очолив комісію з питань бюджету та фінансів, Андрій Прокопенко («Наш край») - комісію з питань житлово-комунального господарства, транспорту та інфраструктури «Нашого краю», Микола Дейкун («Солідарність») - комісію з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, Григорій Данько («Наш край») - комісію з питань сім’ї, молоді, спорту та туризму.
Очільник «обласного парламенту» Ігор Вдовенко так прокоментував ситуацію: «Реванш відбувся? Майже відбувся, коли голосували за обрання голови обласної ради. Тут я не вважаю, що це реванш. Подивіться на списки членів комісій. Жоден голова не може одноосібно прийняти рішення без голосування усіх членів. Анатолій Мельник – професіонал своєї справи. Я гадаю, на той час це була єдина область і відмічена тими ж демократичними силами. Посада голови комісії довірена йому сьогодні більшістю».
«Мені, як колишньому освітянину, зараз дуже гострим стоїть питання про долю постійної комісії з питань освіти, науки і культури, - зазначив І. Вдовенко. - Я бачив на цьому місці професіонала з нормальними відгуками з місця роботи - заступника декана психологічного факультету Ніжинського університету. Ми мали б плідно співпрацювати і приносити користь, але політичні амбіції(ліва зала-права зала) поки що не дають цього робити».
Він також відкинув звинувачення в узурпації влади в обласній раді «Солідарністю», звернувши увагу на те, що «Наш край» теж виборов 3 посади голів комісій.

Добавлено: 4-12-2015, 09:58
0
0

Похожие публикации


Наверх