онлайн казино Украины

Охоронці Атрошенка та Савенок: конфлікт було «спровоковано»?

Охоронці Атрошенка та Савенок: конфлікт було «спровоковано»?Конфлікт журналіста «Свободи.ФМ» Владислава Савенка з охоронцями передвиборчого заходу в обласному філармонійному центрі було «спровоковано».
Про це під час прес-конференції парламентаря Юлія Мамчура у прес-центрі «Місцеві вибори-2015. Чернігівщина» заявив кандидат в мери Чернігова, народний депутат Владислав Атрошенко.
За його словами, це була непублічна зустріч з агітаторами, на якій були присутні понад 400 чоловік. Участь журналістів у ній не була запланована. В. Атрошенко наголосив: це його право, передбачити такий (закритий від медіа) «формат».
«За словами тих же охоронців, коли вони сказали, що у Савенка немає акредитації і він не має права бути присутнім на заході, це було ним сприйнято, він пішов до виходу, - розповів здобувач «мерської булави». - Раптом він почав повертатися, щось там знімати і так далі, йому запропонували пройти і саме його був перший удар чи намір ударити. Але я не можу це перевірити, хай це слідство встановлює. Мені важливо, що ніхто там не постраждав фізично».
В. Атрошенко висловив жаль з приводу того, «що сталася некоректна ситуація». Минулої неділі він зателефонував нашому колезі і «вибачився за ті дії, які, можливо, були завдані проти нього охоронцями». Особисто у журналіста просив пробачення і начальник служби безпеки.
«Пан Владислав чітко сказав, що буде планово лягати у лікарню і це не пов’язано ніяким чином з цим інцидентом, - повідомив кандидат у мери. - Савенок сказав, що не має до мене претензій тому, що чітко усвідомлює, що я не давав на це ніяких команд. Він прийняв ці вибачення. Я в нього запитав, чи він зазнав будь-яких фізичних ушкоджень і яка допомога потрібна. Савенок відповів, що не зазнав фізичних ушкоджень і з цього приводу претензій не має. Але разом з тим, він хотів, аби міліція розслідувала цей факт. Наскільки мені відомо, на сьогодні відкрито провадження, де допитано всіх учасників, а пан Савенок може бути свідком».
Тим не менше, В. Атрошенко вважає, що охоронці, у будь-якому разі, не праві, а журналіст завжди правий. І, нібито, навіть «особисто дуже сварив» їх за те, що вчиняли будь-які дії щодо «акули пера». «Позиція охоронців така: вони не завдавали фізичних ніяких дій щодо Савенка, ні ударів, ні викручування рук, - переповів цю версію народний депутат. - І друге: на їхню думку, ця ситуація була спровокована. Але я думаю, що журналіст завжди правий і будь-яких подібних ситуацій треба уникати, не допускати».
В. Атрошенко наголосив: під час нинішньої виборчої кампанії можна навести багато інших прикладів, коли конфлікти штучно провокуються. Він також висловив прохання до журналістської спільноти - об’єктивно дивитися не на «картинку», а на підтекст, обставини, що передували інцидентам. «Я, як учасник виборчого процесу, буду всіляко сприяти захисту журналістів і ніяких думок не маю про утиски», - пообіцяв кандидат у мери.

Добавлено: 10-11-2015, 10:08
0
0

Похожие публикации


Наверх