онлайн казино Украины

У Чернігові нардеп-олігарх намагається усунути конкурентів із допомогою міліції, – волонтери

У Чернігові нардеп-олігарх намагається усунути конкурентів із допомогою міліції, – волонтериЧернігівці не дозволили оперативникам затримати волонтерів «Нашого Краю».
Нардеп-олігарх Владислав Атрошенко, який балотується на пост чернігівського міського голови, намагається усунути політичних конкурентів із допомогою міліції.
Про це заявили в благодійному фонді «Наш Край».
Так, за словами волонтерів фонду, інцидент стався в районі Ремонтного заводу, де вони вже кілька днів допомагають чернігівцям оформляти заяви на отримання одноразової матеріальної допомоги: зокрема пояснюють людям, як правильно заповнити анкету, безкоштовно роблять ксерокопії документів і передають дані в міськраду.
У благодійному фонді заявили, що представники В.Атрошенка вирішили будь-яким способом зірвати виплату допомоги малозабезпеченим людям. Так, агітатори партії «Солідарність», від якої балотується В.Атрошенко, викликали міліцію в район Ремзаводу. Прибула оперативна група з чернігівського міськвідділу змусила волонтерів «Нашого Краю» припинити свою діяльність. «У нас намагалися забрати ксерокс, мій особистий автомобіль хотіли відвезти на автостоянку, а наших волонтерів – затримати на невизначений термін нібито для з'ясування обставин, – обурився волонтер Вадим Антошин. – Водночас міліціонери не змогли пояснити, на якій підставі вони нас затримують і вилучають майно».
На запитання, що стало приводом для приїзду опергрупи, правоохоронці заявили, що до чергової частини надійшов дзвінок про те, що в «мікроавтобусі відбувається щось дивне». «Це просто смішно. Цілком очевидно, що міліції було дано вказівку будь-яким способом зірвати оформлення допомоги людям», – обурився В.Антошин.
Однак провокація не вдалася, оскільки на допомогу волонтерам прийшли місцеві жителі, повідомив волонтер. «Люди закликали міліцію припинити свавілля проти народу. Вони говорили, що міліція працює на олігарха, а не на громаду. Зрештою правоохоронці відступили і вже не затримували наших волонтерів, не конфісковували техніку. Це чергове підтвердження того, що приїзд міліції в район Ремзаводу – політичне замовлення. У гонитві за кріслом мера олігархи діють за гранню моралі. І в жертву вони приносять простих жителів Чернігова», – заявив волонтер.
Нагадаємо, з ініціативи мера Олександра Соколова фінансування Програми матеріальної допомоги чернігівцям збільшене на 20 млн грн за рахунок коштів місцевого бюджету. Опоненти чинного міського голови намагалися зірвати голосування за виділення грошей на виплату одноразової допомоги чернігівцям, які опинилися в складній життєвій ситуації. Крім того, вони звинуватили О.Соколова у підкупі, а також поширювали неправдиву інформацію про отримання допомоги – все це з метою зірвати виплати та очорнити мера. На думку члена Ради адвокатів Чернігівської області Юрія Красненка, олігархи виступають проти соцвиплат людям, бо там нічого не вдасться вкрасти: гроші підуть на допомогу нужденним, а не на нібито закупівлю тролейбусів або будівництво доріг, коли в разі приходу до влади можна отримувати відкати та «пиляти» бюджет.

Добавлено: 15-10-2015, 10:29
0
0

Похожие публикации


Наверх