онлайн казино Украины

Наукова конференція в університеті Шевченка

Наукова конференція в університеті ШевченкаУ Чернігівському національному педагогічному університеті імені Т.Г.Шевченка 25-26 жовтня проходить V міжнародна конференція на тему: "Актуальні проблеми біомеханіки фізичного виховання та спорту".

Науковий форум присвячений пам'яті майстра спорту СРСР, доктора біологічних наук, професора, Заслуженого діяча науки і техніки, засновника біомеханіки в Україні Анатолія Лапутіна (1939-2007).

Повідомляє прес-секретар чернігівського міського голови Ірина Синельник.

Обговорити питання розвитку біомеханіки зібралися представники провідних наукових установ України, Росії та Білорусі. Всього до Чернігова прибули близько 70 науковців. Виступаючи з вітальним словом, ректор ЧНПУ Микола Носко підкреслив, що уже п'ять років традиційно на конференцію збираються учні А. Лапутіна, які продовжують розпочату ним справу. М. Носко зауважив, що чернігівські науковці роблять свій внесок у розвиток досліджень законів руху в живих системах, які вивчає біомеханіка. Зокрема, у профільній вченій раді за останні роки захищено 36 наукових дисертацій, 20 з них – викладачами університету.

- Нам є чим пишатися, ми повинні розвиватися і рухатися вперед, - наголосив він.

Науковців та студентів привітав і Чернігівський міський голова Олександр Соколов. Він зауважив, що наукові дослідження спорту і виховання спортсменів починаються ще зі школи з інтересу до фізичної культури, із прагнення до здорового способу життя.

Високим результатом чернігівського спорту міський голова назвав той факт, що з Чернігівщини до збірних національних команд України входять понад 100 спортсменів. Щорічно майже 70 нагород вищого ґатунку завойовують спортсмени на міжнародних змаганнях, представляючи нашу державу.

У науковій конференції традиційно взяли участь рідні А. Лапутіна, зокрема, його дружина та донька.

Добавлено: 29-10-2012, 11:28
0
0

Похожие публикации


Наверх