онлайн казино Украины

На Харківщині росіяни не досягнули своїх цілей за результатами 2 місяців наступу

У Харківській області російський окупаційний контингент загруз у боях в кількох кілометрах від лінії державного кордону

На Харківщині за результатом двох місяців наступу на півночі регіону окупаційний контингент російської федерації не досягнув жодної з поставлених цілей.

Про це в коментарі кореспондентові "Думки" сказав керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков.

Він наголосив, що насправді росіяни планували атакувати саме місто Харків, а не створювати так звану "буферну зону" у прикордонні. Незважаючи на значні зусилля, плани окупантів просунутися вглиб регіону провалилися.

"Їхній задум провалився повністю. Вони не розраховували на те, що нашими військовими буде розгорнута належна лінія оборони, що керівництво зможе у надскладний для нас час перекинути бойові підрозділи з інших регіонів, укріпити наш регіон. Ми зараз бачимо, що всі їхні намагання пройти вглиб, дійти до міста Харкова, безрезультатні. У них план був, я впевнений в цьому, ми це знаємо, захопити Харків. І на початку вторгнення, у 2022 році, вони хотіли захопити місто. І зараз вони хочуть, вони вважають, що це їхнє місто", - сказав Фільчаков.

Прокурор зауважив, що президент Росії Владімір Путін заявляв про "буферну зону" на Харківщині та відсутність намірів захоплювати Харків тільки для того, щоб прикрити справжні наміри наступальної операції.

"Він (Путін – ред.) же теж не може заявити перед своїм населенням, що буде брати Харків, а місто Харків він не візьме. Усе б залежало від того, як ця ситуація розвивалася би. Якщо би вони досягнути якихось позитивних результатів для себе, звичайно, він би сказав: от бачите, я два роки тому говорив, що ми візьмемо Харків, ми його взяли. Але якби він одразу заявив, що будуть брати Харків, а місто Харків він не візьме, це було би як "Україну за три дні". Населення зараз в російській федерації вже не дуже вірить і засобам масової інформації, і керівництву країни", - зазначив керівник Харківської обласної прокуратури.

У свою чергу начальник штабу оперативно-тактичного угрупування військ "Харків" Віктор Солімчук повідомив, що втрати росіян за два місяці наступу на півночі харківської області сягнули 10,3 тисяч осіб, із яких безповоротні втрати – 2929 осіб, пораненими – 6509, полоненими – 45, решта – зниклі безвісти.

Солімчук також висловив переконання, що наступ росіян у Харківській області повністю провалився, тому що вони на даний час не досягнули жодної з поставлених цілей, ув'язнувши в районі Стариці, Вовчанська та Липців.

Крім того, на переконання начальника штабу ОТУ "Харків", окупаційний контингент і його керівництво потрапили в ту ж саму пастку, у які мали намір затягнути керівництво Сил оборони України. Маючи намір розтягнути підрозділи Сил оборони по лінії фронту, тепер окупанти самі перекидають підрозділи з резервів південного і східного фронтів.

Похожие публикации


Наверх