онлайн казино Украины

Вчені знають, як визначити джерело чуток у соцмережах

Вчені знають, як визначити джерело чуток у соцмережах
Вчені розробили спеціальний алгоритм, який дає змогу точно визначати джерело чуток в соціальній мережі: його можна використовувати для моніторингу епідемій, терористичних атак та опозиційної політичної активності.

"Правильно розмістивши сенсорні точки в мережі, можна навчитися швидко реагувати на ті чи інші виклики. Використовуючи наш метод, можна відшукати джерело будь-якого інформаційного сигналу в масиві сильно "зашумлених" даних, що циркулюють по мережі, використовуючи в якості відправної точки всього кілька членів цієї мережі", – кажуть автори алгоритму.

До прикладу, у соцмережі, членом якої ви є, поширюється чутка, яка ганьбить вас. Як з'ясувати, хто став її джерелом, якщо інформація вже потрапила в стрічки 500 ваших друзів, а також їхніх друзів, яких, можливо, ви навіть і не знаєте?

"Проаналізувавши з урахуванням тимчасового чинника і деяких інших доступних параметрів повідомлення, надіслані всього 15-20 учасникам мережі, наш алгоритм відновить траєкторію поширення цієї інформації і знайде її джерело", – розповів керівник EPFL Педру Пінту.

Завдяки цьому алгоритму і декількох сенсорів, розміщених всередині мережі, можна ідентифікувати не тільки чутки, але і джерела спам-розсилок, шкідливих програм та комп'ютерних вірусів.

Добавлено: 14-08-2012, 13:41
0
0

Похожие публикации


Наверх