онлайн казино Украины

Як можна гратися у вибори з людьми, які знищують українські ЗМІ?

Як можна гратися у вибори з людьми, які знищують українські ЗМІ?Дорогою на Ніжин прочитав у мережі Фейсбук повідомлення - в місті вимкнули ТВі з кабельних мереж, а це близько 20 тисяч абонентів. Здивуванню не було меж, адже засновники мережі "ТіМ", що працює у Ніжині і Прилуках - нормальні адекватні хлопці.

Зробивши кілька неформальних дзвінків, дізнався "версію не для преси" про виклик на килим до представника Нацради Леоніда Мельника власників кабельних мереж з обіцянкою позбавити ліцензій у разі, якщо ті не вимкнуть ТВі.

Брутальність і нахабство такого підходу приголомшила. Намагання додзвонитися представнику Нацради Леоніду Мельнику за чернігівським номером 77-43-16 результату не дали: зайнято і мовчанка з урочистим покладанням слухавки. Тому якщо шановний Леонід Петрович схоче щось пояснити, він абсолютно вільно зможе це зробити вже пост- фактум. До нього у нас накопичилося багато питань. Головні з них - чому в регіоні, для якого 89% рідною мовою є українська, 90% ефіру за його мовчазної згоди забито іномовною попсою, блатняком і шансоном? Як так трапилося взагалі? Чому все завершується не виправленням ситуації, брутальним знищенням всього незалежного українського у ефірі?

Власники прилуцьких і ніжинських кабельних мереж були не багатослівними і порадили звернутися в "Основу" - кабельну телемережу Чернігова, яка мовляв "потрапила в аналогічну ситуацію".

Але директор "Основи" відключення ТВі у Чернігові не підтвердив.

Дмитро Барнаш - директор "ТіМ ТВ" і власник ТОВ "ТРК "ТІМ" був стриманим, офіційним і лаконічним:

- Нацрада прийняла розпорядження про універсальні програмні послуги. Все що транслюється з телевежі, транслюється і в кабелі . Тому каналу ТВі у Ніжині і Прилуках в аналогу немає, а в цифровому пакеті він залишився.

Найцікавіше в цій історії те, що навіть кілька неформальних дзвінків людям з "кола довіри" стали причиною для розголосу і переляку з того факту, що автор цих рядків "збирає інформацію по ТВі". Як кажуть, "Привіт конторі!" Бо з яких це пір для держави з претензією на Європу відкрите збирання інформації журналістом і існування незалежного каналу стало ненормальним, а нелегальне її збирання і тиск на усе що ворушиться - навпаки? Ай-яй-яй!

Але це вже тема окремої розмови.

Добавлено: 3-09-2012, 11:34
0
0

Похожие публикации


Наверх