онлайн казино Украины

Американська розвідка розповіла про життя на планеті через 18 років

Американська розвідка розповіла про життя на планеті через 18 років У доповіді зазначено, що в глобальному масштабі до 2030р. середній клас збільшиться до 2 млрд. людей. “Ми будемо спостерігати зростання середнього класу з 1 млрд до 2 млрд людей. Це відбудеться, навіть якщо збудуться найстрашніші прогнози, які стосуються економічних криз”, – заявив під час презентації доповіді голова Національної розвідувальної ради США Крістофер Койм.

Зазначимо, що Національна розвідувальна рада є структурним підрозділом Розвідувального співтовариства США, основним завданням якого є аналіз і прогнозування зміни ситуації в масштабі глобальної, коротко-та середньострокової перспективи. За словами К.Койма, на форумі була представлена ​​лише відкрита частина доповіді, його секретна частина з більш детальним описом ключових трендів глобального розвитку представиться для Білого Дому та Державного департаменту.

Серед опублікованих висновків варто відзначити наступне: “З найбільшими проблемами зіткнутися влади тих країн, де зростання добробуту (перехід від ”бідного“ до ”середнього класу“) торкнеться більшої кількостілюдей”. Причиною такого явища є цінності, які закріплюються у свідомості людини, яка здійснює зазначений перехід і закріплюється на новому щаблі. Цікаво, що для досягнення своїх цілей така людина використовує, як і бідняк, медіаінструменти, але їхній обсяг більший. Очевидно, що в даному контексті міститься посилання на перевороти “Арабської весни”, які відбулися у 2011р.

Головним негативним пунктом доповіді К.Койма стало збільшення попиту на продовольчі товари. Очікується, що в найближчі 18 років він виросте в 1,5 рази, при цьому населення землі зросте з 7,1 млрд до 8,3млрд. осіб. Нову цінність набуде вода: до 2030р. близько 50% жителів планети не матимуть повноцінного доступу до придатної для вживання води.

Добавлено: 29-07-2012, 16:21
0
0

Похожие публикации


Наверх