Популярні види шайб та їх використання

 

Незамінним металовиробом при будівництві є шайба. Вона є додатковою складовою для гайки або служить як кріплення під: болт, гвинт. Виріб потрібен для того, щоб:

  • Збільшити площу опорної поверхні;
  • Виключити можливість розкручування деталі;

Крім основного призначення, металовиріб дозволено застосовувати для натягу пружин або ізолювання електричного контакту. Купити у Dinmark шайби оптом – відмінне рішення, яке забезпечить комфорт під час виконання робіт. Форма виробу визначає його особливості застосування. Пропонуємо ознайомитись з основними типами шайб.

DIN125 – універсальне рішення

Плоскі шайби користуються найбільшою популярністю, тому що можуть використовуватися практично скрізь, починаючи від виробництва та закінчуючи ремонтом. Відповідно до чинного стандарту, виріб виготовляється з вуглецевої або нержавіючої сталі. Для поліпшення технічних властивостей метиз обробляється додатковим покриттям.

Представлена шайба поєднується з шестигранними гайками та болтами, що виключає деформацію робочої поверхні. Також можна проводити регулювання рівнів напруги від тиску гайки. Особливо це важливо, коли технологічна площа м'яка, а поверхня капелюшка болта невелика.

DIN 9021 – кузовна шайба

Візуально, виріб схожий на класичний металовиріб. Основна різниця полягає у збільшеному зовнішньому діаметрі, який буде більше класичних у декілька разів. Раніше виріб застосовувався при машинобудуванні, через що й отримав назву. Але, сучасне виробництво використовує його у багатьох інших напрямах, починаючи від меблевого напряму та закінчуючи будівництвом.

Як матеріал виробництва використовується вуглецева сталь, але можна знайти і нержавіючу. Такий вид шайби підходить для зменшення тиску різьбової деталі. Працюючи з м'якими матеріалами діаметра капелюшка болта, для рівномірного розподілу навантаження мало. Через це є ймовірність пошкодження поверхні. Використання кузовних шайб дає можливість вирішити цю проблему, оскільки вони мають широкі поля.

DIN 433 – чому підкладна шайба має попит?

Цей виріб має вузькі поля порівняно з іншими варіантами. Така особливість дає можливість використання за умов обмеженого простору. За стандартом, метиз виробляється з вуглецевої сталі і може мати оцинкування, що мінімізує ймовірність появи корозії.

Купівля металовиробів

Шайби представлені в широкому асортименті, що дозволяє без проблем підібрати потрібний варіант. Залежно від робіт, які виконуватимуться, визначається розмір та технічні особливості металовиробу. Шайби в Dinmark https://dinmark.com.ua/shop/shayby пропонуються за доступною вартістю, що дозволить купити якісну продукцію за низькою ціною. Шайби – металовироби, які потрібні як у побутовому, так і промисловому використанні.

Похожие публикации


Наверх