онлайн казино Украины

Пластик проти алюмінію: які вікна вибрати в 2023 році?



При ремонті або будівництві нового будинку перед господарями нерідко постає питання: які краще замовити вікна – пластикові чи алюмінієві? Щоб отримати однозначну відповідь це питання, наведемо порівняльний аналіз двох систем за ключовими параметрами.

Тривалість експлуатації



Алюмінієва система


Чим насамперед відрізняються пластикові вікна від алюмінієвих? Алюмінієві вікна, а точніше їхній профіль, при дотриманні правил експлуатації може прослужити до 80 років.

Пластикова система


ПВХ системи мають багато позитивних показників. Тим не менш, при виборі віконних конструкцій треба пам'ятати, що термін служби цих виробів обмежується 55 роками.

Теплоізоляція



Алюмінієва система


Холодний алюмінієвий профіль має високу теплопровідність, тому взимку в таких приміщеннях холодно і це основний недолік алюмінієвого вікна. Наприклад, якщо взимку на вулиці -20, то на балконі чи лоджії температура буде близько -12.
Але є і теплий алюмінієвий профіль. Він являє собою два профілі, з'єднаних термовставкою з поліаміду. Ширина термовставки від 15 до 45 мм. Вважається, що для наших умов оптимальна ширина – 25 мм.

Пластикова система


При склінні балкона, порівнюючи пластикові вікна з холодним алюмінієм, ми отримаємо в приміщенні температуру 20-23 градуси, коли на вулиці буде -20.
Якщо порівнювати з теплим алюмінієм, враховуючи ціну на вікна, яка значно зросте, то вигідніше поставити пластикові системи. Звичайно, якщо вікна панорамні та нестандартних конфігурацій, доведеться встановлювати теплий алюміній, оскільки пластиковий профіль для цих цілей не підійде.

Звукоізоляція



Алюмінієва система


Холодний профіль не забезпечить належної шумоізоляції.
Теплий профіль забезпечить шумоізоляцію нарівні з пластиковими вікнами, але щоб придбати такі ж характеристики, як і у пластикової системи, доведеться вкласти значні кошти.

Пластикова система


Пластикові вікна забезпечують високий рівень шумоізоляції.

Екологічність



Алюмінієва система


Однією з ключових переваг алюмінієвих вікон є їхня абсолютна екологічність та здатність перероблюватися.

Пластикова система


Досі існує міф про те, що пластикові вікна виділяють в атмосферу, а значить і в приміщення, де проживають люди, токсичні речовини. Це, звичайно, не так. Однак, якщо пластикове вікно спалахне, то в атмосферу дійсно почне поступати небезпечний для людського життя та здоровя вуглекислий і чадний гази. Саме через це утилізація подібних систем викликає неймовірні складності.

Пожежна безпека



Алюмінієва система


Повністю пожаростійкість, так як температура плавлення алюмінію сягає 660 градусів.
Пластикова система
Не маючи контакту з вогнем, виріб, звичайно, не спалахне, але почне плавитися. Температура плавлiння пластику – 170 градусів.
Міцність

Алюмінієва система


Матеріал має високу механічну міцність, тому в побуті деформувати такий профіль неможливо. Для досягнення потрібного рівня міцності систему з алюмінію укріплюють спеціальними добавками (магнієм, кремнієм), а потім віддають виріб температурній обробці та загартовують.
Вставка з поліаміду (у теплому профілі) також має високу міцність. Кути системи (коробки та стулки) посилюються за допомогою металевих закладних деталей. Враховуючи всі наведені вище фактори, така конструкція (навіть панорамного типу) легко справляється з різним, у тому числі вітровим навантаженням, і зберігає стабільну геометрію.

Пластикова система


Стандартний пластиковий профіль має досить середні показники міцності, а відповідно і довговічності. Однак, якщо вам потрібен надійний пластиковий виріб, можна придбати металопластиковий (армований) профіль. Усередині він оснащується металевим вкладишем, виготовленим із антикорозійної сталі. У товщину сталева пластина досягає 1,5 мм, але може бути і тонше. Все залежить від навантаження, яке потрібно витримувати системі.
Армування надає профілю додаткової міцності. Таке вікно витримує сильні пориви вітру, а стулки не провиснуть під тягою важких склопакетів.

Автор: Віконний стандарт

  • 0
Добавлено: 2-12-2022, 00:02
0
175

Похожие публикации


Наверх