онлайн казино Украины

Ламінат у Львові: 7 поширених запитань та відповідей


Слово "ламінат" (від латинського lamina, що означає "тонкий шар") буквально означає шари, спресовані разом. Це екологічний чистий і недорогий матеріал для підлоги, який легко стелити і легко обслуговувати. Якщо ви хочете купити ламінат у Львові, прочитайте цей FAQ (Часті питання), і ви знайдете відповіді на найважливіші питання про ламінат.

З чого виготовляють ламінат?



Ламіновані покриття для підлоги більш ніж на 80% складаються з деревини: деревних волокон, іноді деревної тріски, деревної маси (паперу). Похідні деревини можна знайти у всіх трьох шарах ламінату:

1. Декоративний папір + верхній шар (зносний шар)
2. Серцевий шар
3. Стабілізуючий шар

Чи потрібна підкладка під ламінат?



Підкладка забезпечує постійний захист всієї системи покриття підлоги від повсякденних навантажень, пов'язаних з ходьбою або ударами падаючих предметів, а також від тривалого зносу, викликаного важкими меблями.

Як визначити якість ламінату?



Відповідно до європейського стандарту, ринок ламінованих покриттів для підлоги повинен маркуватися захищеними символами, відомими як класи зносу.

Вони дають інформацію про несучу здатність, вказуючи, у яких областях рекомендується використовувати той чи інший тип покриття для підлоги. Продукти проходять постійні стандартизовані випробування, щоб переконатися, що вони відповідають цьому стандарту та гарантують високу якість та надійність.

При покупці ламінату завжди слідкуйте за тим, щоб клас зносу та спеціальне маркування були вказані на упаковці. Ці символи вказують на високий стандарт якості та те, що ламінат пройшов ретельне тестування для визначення його придатності для повсякденного використання.

Як укладають ламінат?



Найголовніше, що слід враховувати при укладанні ламінату, - це характер підложки, на яку він укладається. Однак ламінат можна укладати не тільки на стяжку, але і на існуючі старі підлоги, такі як, наприклад, дерев'яні, кам'яні, керамічні, пластмасові тощо. Однак дуже важливо, щоб при цьому ви дотримувались порад виробника!

Сучасні ламіновані підлоги із замковими системами значно полегшують укладання ламінату. Спочатку розкладіть дві-три лінії панелей. Довжина першої панелі має бути не менше 40 см. Вставте клини, щоб забезпечити необхідний зазор 10 мм до стіни. Потім розрахуйте, як краще розмістити ширину кімнати. Панелі в останньому ряду повинні бути не менше ніж 5 см завширшки, тобто. може виникнути потреба вкоротити панелі у першому ряду. Потім з'єднайте всі панелі разом, поки не покладете всю підлогу. Якщо підлога перевищує ширину або довжину від восьми до десяти метрів, вам необхідно буде вставити компенсаційний шов. Після того, як підлога буде повністю укладена, можна встановити плінтуси, які в залежності від системи або пригвинчуються, або замикаються.

Чи можна стелити ламінат на килими?



Згідно з інформацією, наданою виробниками, килими не є підходящою основою, оскільки ворсовий шар у килимі надмірно прогинається під навантаженням. З'єднання в замкових системах, зокрема, можуть зазнавати екстремальних навантажень. Бажано в кожному конкретному випадку звертатися до виробника ламінату за консультацією.

Чи можна укладати ламінат на плитку?



Якщо поверхня плитки досить рівна і відповідає вимогам до ламінату щодо основи, це в принципі можливо. Будь-які нерівності чи перепади висоти поверхні плитки можна вирівняти за допомогою ізоляційного мату.

Чи повинен ламінат укладатися у певному напрямку?



Загальний зовнішній вигляд ламінату, створюваного окремими панелями, залежить від напрямку, в якому вони укладені в приміщенні, з точки зору падіння світла та основного напряму, з якого на них дивляться. Рекомендується стежити за тим, щоб напрям укладання та падіння світла при укладанні підлоги були однаковими.

Як доглядати за ламінатом?



Ви можете швидко та надійно видалити пил та бруд за допомогою щітки або пилососу, що підходить для твердих підлог. Іноді протирайте злегка вологою тканиною, тобто опередньо ретельно відіжміть тканину. Слідкуйте за тим, щоб у шви не потрапила вода!

  • 0
Добавлено: 27-10-2022, 18:29
0
247

Похожие публикации


Наверх