онлайн казино Украины

Ярмаш: "Когда видел пустые трибуны в Полтаве, болело сердце"

-Григорію, «Зоря» провела три збори поспіль у Туреччині з інтервалом у три-чотири дні. Таке одноманіття тебе і твоїх партнерів «не дістало»?

- Ні. Ми ж щоразу жили в різних готелях, так що інтер’єр був іншим. Також важливо, що ми після 12-14 днів перебування в Туреччині хоча б ненадовго поверталися додому. Це дозволяло значно легше переносити навантаження, в першу чергу у психологічному плані.

Все ж побачити своїх рідних- це дуже важливо і значною мірою допомагає відновленню. А ще скажу, що Туреччина- найбільш оптимальний варіант для проведення зимових зборів. Гарні умови для тренувань і відновлення, багато сильних спаринг-партнерів- що ще потрібно?

-Але ж можна було полетіти в Іспанію, Арабські Емірати...

- Та можна, але це собі можуть дозволити більш заможні клуби. А більшість, до яких належить і «Зоря», цілком комфортно почуваються і в Туреччині. Ми ж не на курорт їдемо, а на роботу. А там умови хороші. Між іншим, «Анжі» і «Шахтар» також проводили збори в Туреччині. Це зайвий раз підтверджує, що саме ця країна є найбільш популярним місцем проведення зимових зборів.

- «Зоря» доволі багато провела контрольних ігор і загалом показала непогані результати.

- Та ви самі розумієте, що надавати якогось особливого значення спарингам не можна. Зрозуміло, не дуже приємно програвати і в них. Ми от двічі поступилися на останньому зборі (до того були лише перемоги і нічиї), то це трохи зіпсувало настрій. Але добре, що виграли останній матч. Це нам повернуло впевненість у собі та віру в те, що нам вдасться виконати завдання, яке перед нами стоїть.

-А воно, напевно, є конкретним- зберегти місце у Прем’єр-лізі?

- А яке ще завдання за десять турів до завершення чемпіонату може стояти перед командою, що займає передостаннє місце? Не про єврокубки ж нам думати.

- Що завадило «Зорі» більш вдало відіграти осінню частину чемпіонату?

- Ой, важке питання... Звісно, в першу чергу винні ми, самі футболісти. Однак тут якусь одну причину назвати не можна, та й було б це неправильно. Причиною став цілий комплекс проблем. Але зараз не те, що говорити, навіть згадувати їх не хочеться. Знаєте, ми коли зібралися після відпустки, то разом з тренерами вирішили, що з нового року починаємо життя з чистого аркуша.

-Однак, напевно, однією з причин став той факт, що всю осінь вам довелося домашні матчі проводити за межами Луганська?

- Я не думаю, що це стало головною причиною чи глобально вплинуло на наші результати. Але безумовно, значною мірою позначилося на нашій грі. Так, група підтримки з Луганська була присутня на кожному матчі.

Але напевно не потрібно пояснювати, що коли ти граєш на «Олімпійському» в Донецьку за присутності 500 вболівальників, то це одне, а коли тебе на «Авангарді» підтримує 12-17 тисяч, то це зовсім інша справа. Та й потім, не випадково ж кажуть, що вдома і рідні стіни допомагають. Напевне, саме тому нам частенько бракувало й фарту. Але зараз ця проблема вже позаду. Весною ми будемо грати знову на «Авангарді».

-Новий газон вже випробували?

- Ще ні. Ми лише вчора (розмова відбулася в понеділок зранку.- Авт.) провели перше тренування після повернення з Туреччини. Але сподіваюся, що кілька тренувань ми на ньому проведемо. Погода нібито дозволяє. В крайньому разі, передігрове заняття точно відбудеться на «Авангарді». А от про освітлення можу вже сказати, що воно відповідає усім необхідним сучасним вимогам. Так що тепер телекартинка під час трансляцій матчів з Луганська буде значно якісніша.

-У «Зорі» взимку відбулися серйозні кадрові зміни. На твою думку, в команді зараз достатня конкуренція?

- Як на мене, то вона не достатня, а хороша. Думаю, це також нам допоможе вирішити завдання збереження місця у Прем’єр-лізі.

-Ти граєш у захисті, а в команду прийшли одразу два нових воротарі. В плані взаєморозуміння проблем в обороні не виникне?

- Не повинно. Якби вони прийшли перед самим початком офіційних ігор, то могли б бути певні побоювання. А так, і Дмитро Козаченко, і Віталій Постранський з’явилися в команді одразу після відпустки, пройшли з нами всі три збори, провели достатню кількість спарингів. Та й досвід у обох чималий. Тому в цьому плані все має бути гаразд.

-«Зоря» бореться за виживання. І вже в першому матчі у неї зустріч з «Карпатами», які також проводять далеко не найкращий свій сезон. Виходить, на твою команду одразу чекає гра за шість очок?

- Знаєте, у нас зараз таке турнірне становище, що для нас кожна гра буде як битва за шість очок. Ми перебуваємо у зоні вильоту, а значить, нам не можна в жодному разі ділити суперників на тих, з ким грати на повну, і на тих, з ким можна дати собі перепочинок. Нам необхідно прагнути максимального результату в кожній грі і робити все, щоб в кожному матчі брати очки. Щодо «Карпат», то і я, і всі хлопці дуже добре розуміємо, що перевага свого поля у грі з цією командою далеко не є запорукою, що ми візьмемо три очки.

«Карпати» їх нам не подарують- це точно. Це ж команда, яка для будь-кого є дуже складним суперником. Всі в Україні, і не тільки, добре знають про характер «Карпат», про їх непоступливість і силу духу. Та й гравці у них доволі хорошого рівня. А те, що у «Карпат» пішов певний спад, то це може трапитися з кожною командою. Інша справа, що він у них трохи затягнувся.

Тому вони, як і ми, зараз також в першу чергу повинні думати про збереження місця в Прем’єр-лізі. А значить, у суботу на обидві команди чекає важка гра. Але прогнозів я робити ніяких не беруся. Можу лише сказати, що ми зі свого боку зробимо все, щоб поправити своє турнірне становище і показати хороший футбол та потішити наших уболівальників перемогою. Тим більше, що після тривалої перерви «Зоря» нарешті знову гратиме на рідному стадіоні.

Хочеться, щоб на наших іграх трибуни «Авангарда» були заповнені максимально. Думаю, так воно і буде. Адже в Луганську завжди вболівальник ходив на футбол дуже добре. Я це пам’ятаю, ще коли приїздив сюди на матчі в складі «Ворскли».

-Між іншим, а чому в Полтаві так погано люди ходять на футбол?

- На це запитання відповіді не знає ніхто. Я хоча й не граю вже за «Ворсклу», але коли дивився восени її матчі в Лізі Європи і бачив напівпорожні трибуни, а на «Ганновері» людей взагалі майже не було, то в мене аж серце щемило...


Источник: http://footballnews.com.ua

Новости Спорт
  • 0
Добавлено: 2-03-2012, 12:00
0
347

Похожие публикации


Наверх