онлайн казино Украины

Ковалець: У збірну я прийшов не на порожнє місце

Ковалець: У збірну я прийшов не на порожнє місцеВиконком Федерації футболу України призначив нового головного тренера молодіжної збірної.
Наступником Павла Яковенка на цій посаді став Сергій Ковалець.

- Як сприйняли призначення? Все-таки на рівні збірних вам ще не доводилося працювати.

- Звичайно, це новий досвід. Сподіваюся, спрацює приказка “зустрічають по одягу, проводжають по розуму”. Хотілося б, щоб саме так і сталося. Тільки результат покаже, в якому напрямку ми будемо рухатися. Але найголовніше завдання молодіжної збірної полягає в тому, щоб підготувати футболістів для національної команди.

- Кубок Співдружності - перше бойове хрещення для вас і ваших підопічних?

- Зрозуміло. Буде ознайомлення з командою, з хлопцями, яких викличуть в молодіжну збірну України. Хотів би відзначити Павла Яковенка, який раніше проробив дуже хорошу роботу. Тому я прийшов не на порожнє місце, а в сформований колектив. Є напрямок, є збірна. Може бути, вона - нового зразка та провела поки не так багато матчів. Кубок Співдружності у Петербурзі - дуже хороший турнір якраз для ознайомлення. Можна буде подивитися якості гравців. Ну і найголовніше - показати хороший футбол.

- Вже є якісь намітки в плані складу? Чи визначені завдання на турнір?

- Поки говорити про це рано. З 10 по 17 січня у нас відбудеться збір у Києві. Подивимося, хто приїде. Швидше за все, це буде втягуючий збір напередодні Кубка Співдружності. Багато хлопців вийдуть з відпустки. Повторюся, буде ознайомлення. Тим не менш хотілося б показати хорошу гру. Все-таки ми їдемо в дуже гарне російське місто Санкт-Петербург.

- Чи подобається вам нинішній формат Кубка Співдружності?

- Для уболівальників, напевно, попередній формат був кращим. Це була своєрідна Ліга чемпіонів. Ми всі чудово пам'ятаємо матчі між московським "Спартаком" і київським "Динамо". Тим не менш той час, думається, вже пройшов. Українські та російські команди готуються до весняної стадії єврокубків. "Шахтар" - до плей-офф Ліги чемпіонів. У кожного клубу свої плани. До того ж матчі поновляться вже в лютому. Штучне покриття для підготовки до ігор такого рівня - таки не кращий варіант.

Думаю, нинішній формат Кубка за участю молодіжних збірних республік колишнього СРСР також буде цікавий уболівальникам. Добре, що є такий турнір. І для мене, як для тренера, в плані ознайомлення.

Добавлено: 28-12-2012, 12:38
0
0

Похожие публикации


Наверх