онлайн казино Украины

Чому "Карпати" і "Динамо" не перемогли. УПЛ. 13 тур. Підсумки

Чому "Карпати" і "Динамо" не перемогли. УПЛ. 13 тур. Підсумки"Динамо" у виїзному матчі з "Іллічівцем" несподівано не дорахувалося очок. Хоча насправді не так вже й несподівано - невдала гра киян вже давно нікого не дивує. Але після 13 туру УПЛ є про що поговорити і окрім цього поєдинку.

Стартував тур у п'ятницю двома поєдинками: “Арсенал” - “Волинь” та “Металург” (З) - “Чорноморець”, які розпочалися одночасно.

На диво мало пропустили

На несподіванку від команди Кварцяного ніхто не сподівався. Навіть букмекери, які на перемогу одеситів давали коефіцієнт 1,3. “Чорноморець” переміг, але мінімально. Та нехай цей рахунок не збиває вас із пантелику, адже гості насправді були на голову вищі за суперників і доклали рівно стільки зусиль, скільки було потрібно для перемоги.

Що далі буде із Запоріжжям, наразі невідомо, але вболівальники, здається, здогадуються хто у всьому винен.

Як у Європі

Значно веселішим був поєдинок у Києві. Там претендент на місце у Лізі Європи “Арсенал” приймав свого конкурента у боротьбі на це саме місце. Гра була видовищною - на зразок протистоянь у одному з найсильніших європейських чемпіонатів.

Але попри те, гра була рівною. Тож коли на 82-ій хвилині Адійя вивів господарів вперед, за “Волинь” стало трохи образливо. Адже в такому випадку результат може бути несправедливим. Та статус-кво а, відповідно, і справедливість, відновив Овонікоко, який ударом головою перехитрив Боровика.

Таким чином відставання наразі восьмої “Волині” від “Арсеналу”, що йде п'ятим, збереглося на відстані трьох очок

Видовищу завадила обережність

На відміну від поєдинку у Києві, матч у Донецьку інших претендентів на місця у єврокубках - “Металурга” та “Ворскли” на гольові моменти був бідним. Команди, насамперед, боялися пропустити від чого гра неабияк втрачала у видовищності. Зрештою, така обережність і призвела до того, що за 90 хвилин м'яч так жодного разу не побував у воротах.

14-ий від Мхітаряна

Центральним же поєдинком суботи було протистояння “Таврії” з “Шахтарем”. Попри те, що донеччани вважалися беззаперечними фаворитами цього поєдинку, сімферопольці у рідних стінах мали усі шанси, аби відібрати очки у лідера чемпіонату. Підопічні Лужного не лише вдало захищалися, а й втратили дві майже стовідсоткові нагоди аби засмутити П'ятова.

Однак, заради справедливості слід зазначити, що гольових моментів поблизу воріт “Таврії” було значно більше. От тільки реалізував “Шахтар” лише один - на 45-ій хвилині Генріх Мхітарян відпасував на Тейшейру, який впритул розстріляв ворота Погорілого.

Відскочили

Відбувся в суботу і поєдинок “Говерла” - “Кривбас”. Вже із самого початку підопічні Севідова своєю грою продемонстрували, що їх влаштує і нічия. Та вистачило зусиль гравців одного із аутсайдерів до 35 хвилини, коли Бартуловіч відкрив рахунок. Від поразки “Говерла” врятувалася лише за хвилину до завершення основного часу, коли Райчевіч втілив у гол навіс від Трухіна. У час, що залишився “Кривбас” знову міг повернути собі перевагу, однак нагодою не скористався.

Таким чином, тепер відставання “Говерли” від основного конкурента у боротьбі за виживання зменшилося до одного очка, адже “Карпати” свій поєдинок “впевнено” програли.

Пенальті не винен

Власне, матчем на “Дніпро Арені” і відкрився ігровий день неділі в Україні. Досі тривають суперечки, чи дійсно був пенальті у ворота “Карпат” у випадку, коли збивали Одібе. Але, відверто кажучи, на фоні гри “Карпат” ці суперечки видаються недоречними. Насамперед тому, що навіть якщо б арбітр не вказав на точку у цьому епізоді, дніпряни все одно б дотиснули суперників.

Ну а щодо 11-метрового, то для того, аби перемагати такі команди як “Дніпро”, львівській команді ще потрібно йти дуже довго. Значно довше, аніж 11метрів.

Було помітно, що підопічні Хунде Рамоса грали не на повну потужність в той час, як львів'яни намагалися вичавити із себе максимум. А їхній максимум зараз дуже не вражає. Словом, цілком прогнозований результат і “Карпати” вже впритул наблизилися до зони вильоту. Натомість “Дніпро” нарешті вийшов на чисту другу сходинку.

Перекладина, стійка, нулі

Вийшов тому, що “Динамо” в Маріуполі не змогло здолати “Іллічівець”. Кияни грали краще. Навіть нагоди для взяття воріт у них були просто чудові - чого варті удар Велозу в поперечку та Ідейє у стійку. Але от загнати круглого за лінію воріт киянам, діями яких керував Михайличенко, так жодного разу і не вдалося. Та найприкріше те, що навряд чи такий результат когось аж надто здивував - “Динамо” зараз зовсім не є флагманом чемпіонату України і дати бій цій команді може кожна команда УПЛ.

Клас взяв своє

На фоні “Динамо” значно краще виглядав “Металіст”. Навіть попри втому. Власне, втома завадила підопічним Маркевича забити у ворота “Зорі”, яка відкрито грала на нульову нічию, ще у першому таймі. Проте по перерві клас гравців “Металіста” приніс результат і вони двічі відзначилися у воротах гостей, впритул наблизившись до “Динамо” у турнірній таблиці.

Срібна інтрига

Ну що ж, нехай “Шахтар” собі впевнено йде до чемпіонства - зараз сильнішої команди в Україні дійсно немає, зате боротьба за срібні нагороди між тріо “Дніпро”- “Динамо”- “Металіст” намічається неабияка. І, як це не дивно б прозвучало ще рік тому, аутсайдером у цій боротьбі особисто я вважаю киян.

Добавлено: 30-10-2012, 12:22
0
0

Похожие публикации


Наверх