онлайн казино Украины

"Атлетіко" - переможець Ліги Європи! "Атлетіко" - "Атлетік" - 3:0

"Атлетіко" - переможець Ліги Європи! "Атлетіко" - "Атлетік" - 3:0Мадридський "Атлетіко", розгромивши "Атлетік", стає чемпіоном Ліги Європи.

Сльози радості і відчаю. Такий він футбол - для когось безпощадний і жорстокий, а для когось прихильний. Саме таку картину ми часто бачимо у фіналах, коли команди пройшли великий і важкий шлях і до мрії залишився тільки один крок. Поразка тут вдвічі болючіша.

Хоча після програного фіналу навряд чи можна осуджувати "Атлетік". Їм сьогодні не вистачило того, що футболісти здобувають роками - досвіду.

На своєму шляху до омріяного фіналу команди змітали всіх, не залежно від імені та статусу суперника. А це і є головною онакою оцієї розумної тактики, якої сьогоднішнім тренерам обох команд не позичати. В команд видно почерк - з приходом Сімеоне, який хоч і не має великого досвіду на посадах головного тренера, "Атлетіко", без перебільшення, набуло інших обрисів. Про Б'єлсу взагалі потрібно виділити час для окремих мемуарів. Переоцінити їхній вклад неможливо.

Так, на своєму шляху "Атлетік" розтоптав "МЮ", знищив "Шальке"... Перед "матрацниками" не встояли "Лаціо", "Бешикташ", "Валенсія". Тепер доля їх звела між собою

Фалькао, який в минулому році виграв цей трофей із "Порту", сьогодні вже святкує перемогу разом із мадридцями. Він точно улюбленець цього турніру. Тоді був єдиний і вирішальний гол на його рахунку у ворота "Браги", а сьогодні не менш важливий дубль у ворота басків, який, можливо, і став тією точнкою відліку у підсумковому розгромі. Перший гол форварда вартий окремої уваги. Колумбієць неймовірним ударом закрутив м'яч у дев'ятку Іраїсоса.

Заради справедливості варто зазначити, що на розгром баски не заслужили, так само, як на нього не напрацював "Атлетіко". Але перемогу назвати незаслуженою теж язик не повертається. Все по ділу. 2:0, 3:0, хто з басків зараз про це думає?

Сьогодні вони засмучені, але пройде деякий час і вони, глянувши на свої срібні медалі, зрозуміють, що це було досягнення.

Цікаві факти:

- Суперники раніше в турнірах під егідою УЄФА не зустрічалися.

- У 150 минулих зустрічах Прімери невелика перевага на боці "Атлетіко", який здобув 64 перемоги. "Атлетік" виграв 59 разів.

- Із 30 забитими м'ячами "Атлетіко" - найрезультативніша команда з усіх учасників поточного турніру. Друге місце у "Атлетіка" - 28 голів в 14 зустрічах, починаючи з групового етапу.

- "Атлетіко" провів у єврокубках 11 матчів проти іспанських клубів, включаючи дві переможні зустрічі з "Валенсією" вдома і на виїзді у півфіналі поточного турніру. Статистика мадридців така: п'ять перемог, дві нічиї, чотири поразки. У півфіналі Кубку європейських чемпіонов-1958/59 "Атлетіко" бився з "Реалом". Суперники здобули по домашній перемозі, а в переграванні в Сарагосі гору взяли "матрацники".

- "Атлетік" провів лише одне двоматчеве протистояння з клубом з Іспанії - в 1/4 фіналу Кубку УЄФА-1976/77 баски здолали "Барселону" із загальним рахунком 4:3. Двадцять п'ятого травня на "Вісенте Кальдерон", де проводить свої домашні матчі "Атлетіко", команда Марсело Б'єлси битиметься з "Барселоною" у фіналі Кубку Іспанії.

- Дієго Сімеоне раніше двічі приходив в "Атлетіко" як футболіст і в сезоні-1995/96 виграв з "матрацниками" чемпіонат і Кубок Іспанії. У складі "Інтернаціонале" Сімеоне завоював Кубок УЄФА-1997/98. "Атлетіко" - другий європейський клуб у його тренерській кар'єрі, після того як в сезоні-2010/11 він врятував "Катанію" від вильоту в Серію В.

- "Атлетік" тренує колишній захисник збірної Аргентини Марсело Б'єлса. У 1998 році він нетривалий час керував "Еспаньйолом", а потім працював зі збірними Аргентини (1998-2004) і Чилі (2007-11). Поточний сезон - перший для Б'єлси в турнірах під егідою УЄФА як футболіста чи тренера.

Нагадуємо, що сайт "Футбол 24" проводитиме онлайн-трансляцію цього матчу.

"Атлетіко" - "Атлетік" - 3:0

Голи: Фалькао, 7, 34, Дієго, 85

"Атлетіко": Куртуа, Годін, Філіпе, Міранда, Маріо, Туран (Домінгес, 90 +3), Габі, Дієго (Коке, 90), Хуанфран, Адріан (Сальвіо, 88), Фалькао

"Атлетік": Іраїсос, Ауртенече (Гомес, 46), Амореб'єта, Іраола, Ітурраспе (Перес, 46), Еррера (Токера, 62), Мартінес, Сусаєта, Де Маркос, Муньяін, Льоренте

Попередження: Фалькао - Еррера, Амореб'єта, Перес, Сусаєта

  • 0
Добавлено: 10-05-2012, 14:28
0
275

Похожие публикации


Наверх