онлайн казино Украины

Ніжинській площі Леніна хочуть дати ім’я Святої Покрови

Ніжинській площі Леніна хочуть дати ім’я Святої ПокровиНіжинські депутати жваво готуються до чергової 32-ї сесії міської ради, яку призначено на 18 вересня.

Напередодні сесії відбуваються засідання постійних та тимчасових депутатських комісій, на яких готуються до прийняття проекти відповідних рішень.

Одне з таких засідань було присвячене знесенню пам’ятника Леніну та перейменування вулиць тоталіторної доби.

Тимчасова комісія була створена 29 грудня 2011 року. На засіданні розглядалися питання про перейменування площі імені Леніна у площу Святої Покрови та питання про зняття з балансу управління ЖКГ пам’ятника Леніну.

Про це «Високому Валу» повідомив депутат міської ради Максим Багрінцев.

- Перейменування площі імені Леніна у Ніжині на площу Святої Покрови виникла у зв’язку з тим, що депутати Ніжинської міської ради хочуть якнайшвидше перейменувати всі вулиці у місті з назв тоталітарної доби у назви, які будуть пов’язані з відомими постатями Української держави й будуть нести патріотичний зміст, за допомогою якого можна було б формувати громадську позицію й виховувати підростаюче покоління виключно на патріотизмі та любові до України, - зазначив депутат.

На його думку, сама назва Святої Покрови, якою депутати хочуть назвити центральну площу у Ніжині, повинна об’єднувати мешканців міста, символізувати духовність та уособлювати в собі народні традиції.

Що пам’ятника Леніну, за словами Максима Багрінцева, «депутати міської ради рішуче налаштовані його знести з центру міста».

Як відомо, пам’ятки архітектури захищає закон України «про культурну спадщину». Противники символів тоталітаризму пропонують зняти пам’ятник Леніну з балансу, аби на нього не поширювалася дія вище згаданого закону.

І ще раз про мову…

Також на цьому тижні відбудеться засідання постійної депутатської комісії з питань законності й правопорядку та захисту прав громадян, на якій буде ухвалено остаточну редакцію проекту рішеня міської ради з мовного питання. Нагадаємо, що на попередній черговій сесії міськради депутати прийняли рішення, яким виступили проти провадження на території міста регіональних мов і підтвердили статус української як єдиної державної. Проте мер не підписав цього рішення. На спеціально скликаній позачерговій сесії міської ради була озвучена позиція юридичного відділу, який буцімто знайшов невідповідність прийнятого депутатами рішення до нещодавно підписаного Президентом України скандального «мовного закону».

На засіданні комісії депутати мають намір чітко зформувати текст конституційного подання, яке буде винесене на сесію міської ради, щоб ухвалити його й направити до Конституційного суду України «для скасування ганебного закону України «про засади мовної політики».

Добавлено: 10-09-2012, 12:04
0
0

Похожие публикации


Наверх