онлайн казино Украины

Закупівельна ціна на молоко – 2,20 грн!

Закупівельна ціна на молоко – 2,20 грн!Станіслав Прокопенко взяв під особистий контроль виконання Постанови Кабміну у Чернігівській області.

На засіданні Уряду 22 серпня 2012 року було затверджено мінімально допустимий рівень цін на молоко на 2012 рік.

Відтепер ціна на молоко незбиране другого ґатунку становитиме 2200 гривень за тонну (без урахування ПДВ).

Ухвалення цього нормативно-правового акту стало наслідком численних звернень до Кабміну з регіонів.

Одним із тих, хто активно добивався цього рішення для молочарів Чернігівщини- перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

Відтепер закупівельна ціна на молоко в Україні встановлена на рівні 2,20 грн. за літр! Серпнева постанова Уряду вирішила одне з найгостріших питань для сільгоспвиробників як в Україні, так і в Чернігівській області.

Треба зазначити, що таке рішення уряду було прийняте після чисельних звернень з регіонів України. На Чернігівщині питання підвищення закупівельної ціни на молоко неодноразово підіймав перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко.

Навіть і без рішення Кабміну, після перемовин з керівниками молочних заводів Чернігівщини, було прийняте рішення про поступове збільшення, починаючи з середини серпня, закупівельної ціни молока для приватних господарств області.

На переконання Станіслава Прокопенка, Постанова уряду є дуже своєчасною, бо дає можливість виправити ситуацію з виробництвом молока приватними господарствами в Чернігівській області, яка дійсно зайшла в глухий кут.

Кількість корів у селян постійно зменшувалася з причини низької закупівельної ціни на молоко. Здавати молоко стало просто невигідним, бо затрати на утримання корови при ціні молока 1,6 грн/літр не перекривалися.

– По нашому регіону молоко від населення приймається по ціні 1,6-1,8 грн/літр! Для того, щоб селяни могли заробляти на молоці і це було їм цікаво і вигідно, ціна молока повинна бути на рівні 2,5-3 грн/літр, – переконаний Арсен Дідур, депутат Чернігівської обласної ради, голова комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів.

– Те, що Уряд підвищив закупівельну ціну до 2,2 грн/літр – дуже добре. Але потрібно продовжувати працювати у цьому напрямку, шукаючи рішення подальшого підвищення закупівельної ціни, які б задовольнили і виробника і молочні заводи. Дуже багато зусиль щодо встановлення справедливої закупівельної ціни на молоко доклав перший заступник голови Чернігівської ОДА Станіслав Прокопенко. Я знаю, що в нього є певні напрацювання з цього соціально-важливого питання, які дадуть можливість підвищити ціну на молоко для сільгоспвиробників Полісся.

Станіслав Прокопенко, перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації:
– Це важливе рішення Уряду стало можливим завдяки активним зверненням з регіонів України, в тому числі, і з Чернігівської ОДА. У своїх зверненнях ми приводили економічне обґрунтування необхідності підвищення закупівельної ціні. І ми бачимо, що наші доводи виявились цілком обґрунтованими. Як перший заступник голови обладміністрації, я беру виконання рішення Кабміну під свій особистий контроль.

Вважаю, що це рішення певною мірою компромісне, тому буду добиватися, в тому числі, і на законодавчому рівні, встановлення закупівельної ціни на молоко на рівні 2,50 грн за літр. Саме такий шаг стане проявом політичної і соціальної відповідальності держави перед населенням.

Людина, яка живе у сільській місцевості та утримує корову, отримуючи за продукцію достойні кошти, не буде сидіти на шиї у держави. А це дуже важливо! Замість того, щоб створювати центри зайнятості, виплачувати субсидії, створивши сприятливі умови, ми знімаємо певне соціальне навантаження і сприяємо розвитку таких регіонів, як Чернігівщина.

Добавлено: 5-09-2012, 11:39
0
0

Похожие публикации


Наверх