онлайн казино Украины

СБУ викрила зловмисників, які прослуховували мобільні телефони

СБУ викрила зловмисників, які прослуховували мобільні телефони16 та 18 липня Службою безпеки України реалізовано низку успішних спецоперацій, в ході яких було вилучено два спеціальні технічні комплекси для прослуховування мобільних телефонів. Варто зауважити, що спецслужбою й раніше фіксувались непоодинокі випадки використання таких спецзасобів членами терористичних організацій на Сході України та іншими організованими злочинними угрупуваннями, що першочергово створювало неабиякі проблеми як для функціонування владних комунікацій, так і для представників бізнесу і політикуму, розмови яких періодично викидались в Інтернет та використовувались для шантажу.
Як повідомив Глава СБУ Василь Грицак під час наради Президента України з представниками силових відомств на Дніпропетровщині, в результаті реалізації оперативної інформації спецслужбою, спільно з Генпрокуратурою України, у м.Києві виявлено комплекс для зняття даних з каналів мобільного зв’язку. «Комплекс здатен одночасно прослуховувати 128 абонентів, коштує від $200 тис. та вміщується e звичайний чемодан», – заявив В.Грицак. «А потім ми дивуємось, коли чиїсь розмови з’являються в Інтернеті», – додав глава СБУ. Також було з’ясовано, що обладнання для прослуховування незаконно виготовлено на одному з українських підприємств.
Одразу ж на наступний день, 18 липня, В.Грицак проінформував П.Порошенка про успішну реалізацію чергової спецоперації СБУ, результати якої викликали значний суспільний резонанс. Адже, як було встановлено, співробітники спецслужби вилучили комплекс обладнання, яке незаконно використовувалося для прослуховування телефонних розмов опозиційних лідерів та активістів під час Революції Гідності.
СБУ викрила зловмисників, які прослуховували мобільні телефониУ ході проведення спецоперації в місті Києві також було затримано групу осіб на чолі з діючим співробітником - підполковником Центрального Управління СБ України, яка займалась незаконним прослуховуванням. У зловмисників вилучено надсучасний спеціальний комплекс для зняття даних з каналів мобільного зв’язку. За оперативною інформацією, в Україну комплекс потрапив контрабандним шляхом за безпосередньої участі спецслужб Російської Федерації. Перевіряється також інформація про можливу участь колишнього голови СБУ Якименка у ввезенні спецтехніки до України. Наразі встановлено, що аналогів такої спеціальної системи перехоплення в Україні немає. Її виготовлено підконтрольною спецслужбам РФ фірмою, що зареєстрована у Новій Зеландії.
За вказаним фактом порушено кримінальне провадження за ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України. Обладнання відправлено на експертизу, у тому числі - для виявлення, кого саме прослуховували зловмисники як під час Революції Гідності, так і до останнього моменту. Як підкреслив В.Грицак, Служба безпеки України вперше за останні п’ять років здобула такі суттєві результати по протидії незаконному використанню спецзасобів для «прослушки». Також Глава СБУ наголосив: «Служба і надалі вживатиме дієвих заходів з метою забезпечення прав і свобод громадян».
Оперативна інформація про чітко сплановані і реалізовані спецоперації СБУ, яка мало не щодня доводиться до відома громадськості, дає усі підстави для висновку, що після призначення В.Грицака Головою СБУ та кардинальних змін у керівництві відомства, спецслужба отримала «друге дихання» і почала діяти активно, скоординовано і, що не менш важливо, ефективно.

Добавлено: 24-07-2015, 17:24
0
0

Похожие публикации


Наверх