онлайн казино Украины

На науку виділять лише 65% від необхідної суми

На науку виділять лише 65% від необхідної сумиУ жовтні цього року було досягнуто домовленості про збільшення фінансування Нацакадемії. Однак у бюджет 2013 року заклали лише 65% від необхідної суми.
Через недофінансування НАНУ доведеться скоротити штат. Тому представники профспілки збираються пікетувати уряд і парламент.

"НАНУ виділили з бюджету 50,8 млн грн на зарплати у четвертому кварталі цього року. Крім того, прем'єр Микола Азаров доручив міністру фінансів Юрію Колобову врахувати потреби академії у бюджеті на 2013 рік", - розповів голова профспілки НАНУ Анатолій Широков.

Науковець каже, що грошей навіть не вистачить на зарплати.

"У понеділок ми побачили проект бюджету, і в ньому замість 3,7 млрд грн, які ми просили, передбачено лише 2,5 млрд грн. Це всього 65% від необхідної суми, цього не вистачить навіть на виплату зарплат у повному обсязі", - сказав Широков.

Середня зарплата працівників НАНУ - 3 тисячі 111 грн. Всього у 174 інститутах працює приблизно 42 тисячі людей.

"Недофінансування призведе до скорочення штату. Доведеться звільнити близько 8 тис. осіб, можливо, деякі інститути перейдуть на неповний робочий день або відправлять людей у відпустку за свій рахунок ", - попереджає Широков.

У вівторок президент НАНУ Борис Патон направив прохання виділити на науку ще 600 млн грн.

"Близько 400 млн грн з них піде на зарплату, решту - на обладнання. Якщо наші вимоги не будуть почуті, ми будемо продовжувати тиснути на владу. Без науки немає майбутнього країни!" - запевнив Широков.

У парламенті кажуть, що наступного року фінансування науки не покращиться.

Нагадаємо, сьогодні на останньому засіданні Верховна Рада 6-го скликання має намір ухвалити в цілому державний кошторис на 2013-й рік. Проект бюджету уряд подав у парламент 3 грудня.

Добавлено: 6-12-2012, 11:14
0
0

Похожие публикации


Наверх