онлайн казино Украины

Латвійці не захотіли, щоб у їхній країні другою державною була російська

Латвійці не захотіли, щоб у їхній країні другою державною була російська. Учора в Латвії пройшов референдум про внесення відповідних змін до Конституції.

Порахувати всі бюлетені ще не встигли, але, за попередніми даними, проти російської як другої державної проголосувало понад 77 відсотків громадян. Остаточний результат, найпевніше, істотно не зміниться, прогнозують місцеві соціологи.

Торік законопроект про надання російській статусу другої державної відхилив місцевий парламент, і президент закликав громадян висловитися з цього приводу на референдумі.

Цікаво, що явка виборців була рекордною в історії незалежної країни. Навіть підтримати вступ Латвії до ЄС прийшло менше людей.

Результати цього референдуму можна і будуть трактувати по-різному. Захисники російської говоритимуть про утиски та право спілкуватись у країні проживання рідною мовою, але ж і без статусу державної нею говорити ніхто не забороняв. Натомість, чому люди, які живуть у незалежній країні Латвії, за 20 років так і не змогли вивчити державної - питання?

Традиційно говоритимуть, що російська потребує захисту, але що їй може загрожувати, коли є величезна країна - Росія і мільйони російськомовних громадян по всьому світу. Чого не можна сказати про мову латиську - захищати потрібно саме її. Інакше вона може просто зникнути, а від цього постраждає не лише Литва, а й увесь культурний простір Європи.


Источник: http://1tv.com.ua

Политики Украина
  • 0
Добавлено: 20-02-2012, 00:14
0
150

Похожие публикации


Наверх