онлайн казино Украины

У ПАРЄ хочуть розібратися, чи справді Луценко та Тимошенко – політв’язні

У ПАРЄ хочуть розібратися, чи справді Луценко та Тимошенко – політв’язні За словами співдоповідачки ПАРЄ по Україні Майліс Репс, розгляд питання про визнання політв'язнями Юлії Тимошенко і Юрія Луценка може розглядатися від 6 місяців до 2-3 років.

"Ми сьогодні не називаємо політичними в'язнями ні Тимошенко, ні Луценка, ми говоримо про політично мотивовані обвинувачення", – відзначає вона.

За її словами, вона погоджується, що рішення ПАРЄ може відкрити нову сторінку в цій історії, але "дотепер всі, у тому числі Amnesty International - організація, що визначає список "в'язнів совісті", – з обережністю підходили до даного випадку".

"Тепер юридичному комітету ПАРЄ потрібно провести аналіз тих країн, щодо яких раніше висувалися підозри в наявності політичних в'язнів, – це Азербайджан, Вірменія, Україна, Росія. Комітет мусить провести слухання й вивчити позицію експертів, запрошених з ряду країн – Німеччини, Великобританії, США, а також представника ЕСПЧ. Проаналізувавши їхню думку, позицію Amnesty International, комітет прийме рішення", – додає Репс.

Вона відзначає, що в цій ситуації існує два шляхи.

"Якщо ми говоримо про підготовку спеціальної резолюції ПАРЄ, то це від двох до трьох років. Якщо ж мова буде йти про слухання в юридичному комітеті, то ми впораємося за півроку. Але на сьогодні незрозуміло, до якого висновку ми дійдемо й чи дійдемо взагалі", – заявила Майліс Репс.

До слова, раніше Глава моніторингового комітету ПАРЄ Андрес Еркель запевнив, що в Україні немає ознак диктатури влади, адже диктаторський режим не може бути членом Ради Європи, а Україна входить у Раду.

Добавлено: 8-10-2012, 12:44
0
0

Похожие публикации


Наверх