онлайн казино Украины

Кузьмін обіцяє конгресу США докази причетності Тимошенко до 4 убивств

Кузьмін обіцяє конгресу США докази причетності Тимошенко до 4 убивствЗа словами прес-секретаря ГПУ Маргарити Велькової, перший заступник генпрокурора України Ренат Кузьмін звернувся з відкритим листом до конгресу США, в якому пояснив ситуацію з українським екс-прем'єром Юлією Тимошенко.

Основну увагу Кузьмін звертає на той факт, що Тимошенко підозрюють в причетності до вбивств 4 осіб, і він готовий надати американській стороні для ознайомлення документи слідства та докази винуватості Юлії Тимошенко.

"Основою резолюції стала ситуація з Тимошенко, яка, на мій погляд, була невірно сприйнята деякими американськими політиками. Причиною мимовільної омани є недостатня інформованість і однобокість оцінок, які сформовані зацікавленою стороною – Тимошенко ввела в оману сенат, подаючи спеціально підібрану, однобоку інформацію, в основі якої були тільки емоції, але не факти", – заявив Кузьмін.

Кузьмін нагадав, що "в справі Тимошенко слідчі встановлюють правду. Вимога припинити пошуки істини в справі про вбивство чотирьох осіб, що прозвучала в сенаті, викликала подив і розчарування у більшої частини нашого суспільства. Невже американська влада хоче перешкодити встановити правду погрозами та ультиматумами, діючи з позиції сили".

Кузьмін нагадав, що Генеральна прокуратура тільки в 2011-2012 роках більше 20 разів зверталася до Департаменту юстиції і держдепартаменту США за допомогою в допиті екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка, який заявив про свою готовність дати свідчення українським слідчим.

"Однак ні на один запит ми не отримали відповіді. Нам закрили саму можливість отримати важливі свідоцтва про вбивства в Україні. Може, резолюція сенату і є відповіддю на зусилля України у пошуку вбивць впливового політика, його дружини і двох невинних людей? І чи не означає така резолюція те, що людина, що досягла високого рівня державної влади, недоступна правосуддю. Драматизм ситуації, яку штучно створили соратники Юлії Тимошенко, не повинен затьмарювати справжніх документальних фактів і не може дозволити нам іти на компроміси зі злочинністю. Упевнений, ви були позбавлені достатньої інформації про те, що Тимошенко завдала Україні тяжкої, можливо, непоправної шкоди, яка відбилася на моральному стані всієї нації", – йдеться у листі Кузьміна.

Нагадаємо, 20 вересня Сенат США одноголосно прийняв проект резолюції із закликом звільнити екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко та заборонити видачу віз людям, які причетні до її ув'язнення.

Проте, у вітчизняному Міністерстві закордонних справ мають сумнів, що резолюція Сенату США щодо України відображає позицію всіх сенаторів і запевняють – санкцій до українських чиновників США поки що не застосовуватимуть.

Американський сенатор Річард Дурбін, – автор Резолюції Сенату США, що закликає звільнити українського екс-прем'єра Юлію Тимошенко, заявляє, що резолюція була прийнята одноголосно з дотриманням всіх норм і правил.

Добавлено: 3-10-2012, 12:44
0
0

Похожие публикации


Наверх