онлайн казино Украины

Freedom House помітила падіння демократії в Україні

Freedom House помітила падіння демократії в УкраїніАмериканська неурядова організація Freedom House вважає, що в країнах Східної та Центральної Європи останнім часом почала превалювати антидемократична тенденція, приводячи в приклад Угорщини та України.

У доповіді Freedom House відзначає особливо помітний занепад в категорії незалежності судової системи. Регрес в цьому відзначили у всіх регіонах, охоплених в доповіді. У загальній складності рейтинг восьми країн у цій категорії був знижений. У їх числі — Росія, Україна, Білорусь, Азербайджан, Казахстан, Албанія, Болгарія та Угорщина.

У доповіді використовується термін "путінізація" по відношенню до процесів, які викликають у своїх країнах президент України Віктор Янукович і прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

"Орбан і Янукович під виглядом запровадження так званих реформ систематично руйнують критично необхідну систему стримувань і противаг. По всій видимості, вони проводять політику "путінізації", враховуючи, що в самій Росії "путінізм" за останній рік себе сильно дискредитував, а росіяни все більше бажають бачити підзвітність ним держави, а також велику прозорість в його роботі", — сказав президент Freedom House Девід Крамер.

Згідно зі звітом організації, рейтинг демократії в Україні впритул підібрався до рівня, який спостерігався до початку помаранчевої революції 2004 року.

Регрес Україні, а також негативна політична тенденція, яка відбувається в балканських країнах, що претендують на членство в ЄС, ставлять під сумнів можливість розширення кола демократичних країн у Європі, попереджає Freedom House.

Нагадаємо, Україна втратила ще 9 позицій у рейтингу свободи преси неурядової організації Freedom House, відтак офіційний Київ ділить з Південним Суданом 130 сходинку списку.

  • 0
Добавлено: 6-06-2012, 11:21
0
254

Похожие публикации


Наверх