онлайн казино Украины

США критикує президента Сербії через заперечення геноциду в Сребрениці

США критикує президента Сербії через заперечення геноциду в СребрениціВашингтон розкритикував нового президента Сербії Томіслава Ніколича через його заяви про те, що масове вбивство мусульман у Сребрениці не слід вважати геноцидом.

Представник Держдепартаменту США Марк Тонер заявив, що "геноцид в Сребрениці - це не вільне формулювання, а злочин, абсолютно точно встановлений Міжнародним трибуналом колишньої Югославії".

"Факт геноциду був багаторазово підтверджений при розгляді багатьох справ. Подібні речі не можна заперечувати", – підкреслив американський дипломат.

Нагадаємо, Томіслава Ніколича обрано президентом Сербії 20 травня, а 31 він офіційно вступив на посаду. Минулого тижня він заявив, що в Сребрениці не було геноциду, додавши, що там були "серйозні військові злочини".

Трибунал із військових злочинів ООН та Міжнародний суд справедливості визнав вбивство 8 тисяч мусульман силами боснійських сербів у 1995 році геноцидом. Генерала Ратко Младича, який керував тоді військовими, зараз судять у Гаазі.

  • 0
Добавлено: 6-06-2012, 11:20
0
220

Похожие публикации


Наверх