онлайн казино Украины

Верховна Рада розгляне законопроект "Про засади держаної мовної політики"

Верховна Рада розгляне законопроект "Про засади держаної мовної політики"Верховна Рада сьогодні розгляне скандальний законопроект "Про засади державної мовної політики". Документом пропонується дозволити використання мови нацменшин на рівні з державною у регіонах, де нею розмовляють більше 10% населення.

Народний депутат Вадим Колесніченко каже, що документ відповідає європейській хартії мов.

Відхилити мовний законопроект Верховній Раді пропонує комітет з питань культури та духовності. За словами його голови Володимира Яворівського, представники ОБСЄ та Венеціанської комісії законопроект не підтримали, бо у ньому немає гарантій захисту української мови. Згідно ж з європейською мовною хартією, переконує Яворівський, в Україні можна захищати хіба кримськотатарську чи гагаузьку мови.

Володимир Яворівський пояснює, що хартія передбачає захист лише тих мов, які зникають.

Зазіханням на конституційний лад законопроект регіоналів називають і відомі громадські діячі. Представники ініціативи "Першого грудня" Богдан Гаврилишин та кардинал Любомир Гузар у середу ввечері свою позицію донесли Володимиру Литвину. Згодом прес-служба спікера повідомила, що він пропонуватиме розгляд усіх мовних законопроектів, зареєстрованих в Раді.

Один з учасників ініціативної групи "Першого грудня" Богдан Гаврилишин вважає, що цей законопроект може призвести до розколу України.

Зазначимо, законопроект про мови депутати планують розглянути наприкінці робочого дня.

  • 0
Добавлено: 24-05-2012, 10:18
0
176

Похожие публикации


Наверх