онлайн казино Украины

Із Кабміну зникли картини щонайменше на мільйон

Із Кабміну зникли картини щонайменше на мільйонЧотири картини, які належать Національному художньому музею України зникли із стін українського уряду.

Дві з них не знайшли взагалі, а замість інших двох повернули підробки.

Йдеться про роботи імпресіоніста Миколи Глущенка: "У риболовецькому колгоспі", "Вітрила на морі", Дніпровські далі", "Село біля річки".

Директор господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабміну Юрій Гурицький заявив, що у 2004 році дві картини – "У риболовецькому колгоспі" та "Вітрила на морі" – повернули музею.

Дніпровські далі", "Село біля річки", які висять у Кабміні, музейники назвали фальшивими. Урядовці запевняють, що вони справжні.

Страхова оцінка "Дніпровських далей" – 560 тисяч 700 гривень, а "Села біля річки" – 600 тисяч 750 гривень.

"У 2008 році ще були оригінали. У 2010-му, коли проводилася повна звірка, уже були підробки. Це шокувало навіть працівників Кабміну, котрі разом із нами зайшли в кабінет керівника Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації Володимира Семиноженка, і побачили, що картини несправжні", - заявив експерт.

Кажуть, коли Семиноженко заїхав у цей кабінет, то картини вже були ті, що висять і зараз. До речі, дві інші картини, які, вважається, пропали, теж висіли в приймальні цього кабінету, відзначає УНІАН.


Источник: http://24tv.ua

Политика Украина
  • 0
Добавлено: 29-03-2012, 14:24
0
255

Похожие публикации


Наверх