онлайн казино Украины

Художник Петро Лебединець дарує чернігівцям позитивне мистецтво

Художник Петро Лебединець дарує чернігівцям позитивне мистецтвоУ Чернігівському музеї сучасного мистецтва «Пласт-Арт» сьогодні презентували «Експансію живопису» відомого українського художника Петра Лебединця.
Проект є учасником Першої київської бієнале сучасного мистецтва Арсенале 2012.
За словами директора музею "Пласт-Арт" Бориса Дєдова, представлені картини художника не варто намагатися зрозуміти, вони просто дарують світлий хороший настрій.
Художник світового рівня – Петро Лебединець відомий соковитими фарбами, гармонією кольорів, загальною мелодикою композиції, його картини випромінюють відчуття невтримної, майже космічної, енергії та світла.



Цей талановитий київський художник не тільки яскравий представник нефігуративного направлення в сучасному мистецтві України, а й справжній майстер складних динамічних композицій і неперевершений колорист.
Митець частіше використовує, вподобані ще з дитинства кольори: смарагд морської хвилі, бірюзу південного неба, синь літної ночі, що казково розчиняється в палітрі спекотних помаранчевих та пурпурних тонів. Працюючи з ними, як композитор з нотами, перетворює свої картини на сміливі та милозвучні акорди в живописі.
Його полотна прикрашають музеї, галереї та приватні колекції по всьому світу. Роботи Лебединця можна побачити в Національному художньому музеї (Київ. Україна), Галереї «Inter Art Galerie Reich» (Кельн. Германія), Галереї «Martinez» (Канни. Франція), Галереї «Fanar» (Люнер. Швейцарія), Віденському музеї історії мистецтв (Відень. Австрія), в постійному представництві України при ООН , Українському музеї та Мерії Брукліну (Нью-Йорк. США), а також великої кількості інших міст Старого та Нового Світу.

Добавлено: 28-12-2012, 11:37
0
0

Похожие публикации


Наверх