онлайн казино Украины

УП: За польоти в небі Янукович заплатив 3,5 мільйони гривень

УП: За польоти в небі Янукович заплатив 3,5 мільйони гривеньЗа перевезення протягом 2011 року Віктора Януковича вертольотом Agusta та літаком Falkon 900 державний бюджет заплатив компанії з Британських Віргінських островів 3,5 мільйони гривень.

Про це ідеться у відповіді адміністрації президента на запит "Української правди".

"За інформацією Державного управління справами, повна сума коштів, сплачених Державним авіапідприємством "Україна" протягом 2011 року ТОВ "Центравіа" за надані послуги з авіаперевезень вищих посадових осіб України на вертольоті типу "Agusta Westland 139" та літаку типу "Falcon 900", складає 3 мільйони 541 тисячу 187,12 гривень".

Адміністрація президента нагадала, що договір з ТОВ "Центравіа" на 2011 рік передбачав надання авіаперевезень на суму 7,5 мільйонів гривень, але в зв'язку зі зменшенням потреб по факту їй було заплачено 3,5 мільйони.

Як відомо, Янукович поки не здійснює польоти на роботу з "Межигір'я", тому що скандальний вертолітний майданчик у центрі Києва не здано в експлуатацію.

"Українська правда", посилаючись на дані свого розслідування, пише, що головним засновником ТОВ "Центравіа" є фірма Blythe Associates Inc, якій належить 99,9% акцій авіаційної компанії. Ця фірма зареєстрована в офшорній зоні — на Британських Віргінських островах.

Згідно комерційному реєстру підприємств Австрії, ця ж фірма Blythe Associates, Inc була акціонером ТОВ "Танталіт", якій належить резиденція "Міжгір'я", де проживає президент Янукович. Сам Янукович відкидає свою причетність до цієї фірми.

Разом з тим нещодавно адміністрація президента за гроші бюджету взяла в оренду для Януковича офісне приміщення на території "Межигір'я" також у фірми "Танталіт" на суму 100 000 гривень.

При цьому видання стверджує, що фірма "Танталіт" контролюється родиною Віктора Януковича. Зокрема, за інформацією видання, директор фірми Павло Литовченко має доручення від молодшого сина Януковича Віктора, а до цього Литовченко працював юристом на підприємствах старшого сина Януковича Олександра.


Источник: http://24tv.ua

Политика Украина
  • 0
Добавлено: 20-03-2012, 10:43
0
144

Похожие публикации


Наверх