онлайн казино Украины

Новий виборчий закон ускладнить голосування українців за кордоном

Новий виборчий закон ускладнить голосування українців за кордономДля українських емігрантів не створені належні умови для участі в парламентських виборах, - заявляють представники організацій у справах мігрантів.

Мовляв, новий закон "Про вибори народних депутатів" не вирішив проблем з реєстрацією для участі у голосуванні. Натомість обмежив кількість виборчих дільниць.

“Стаття 22 закону чітко прив’язує відкриття нових дільниць до закордонних диппредставництв України. І власне, це формулювання навіть позбавляє можливості відкрити на базі почесного консульства додаткової дільниці. Щоб вписатися до реєстру, треба особисто звернутися до консульської установи”, - каже голова Християнського товариства України в Італії Олесь Городецький.

“Якщо людина живе 100 кілометрів від консульства, вона повинна витратити - один раз приїхати-стати на консульський облік, і другий раз проголосувати. Ми підраховували, що у віддалених районах людині прийдеться затратити 200 євро для того, щоб проголосувати”, - каже голова спілки українців в Португалії Павло Садоха.

Натомість, автори закону переконують, всі умови для мігрантів створені, охочі - проголосують. Аби підвищити відсоток явки виборців, представники мігрантів пропонують внести зміни до закону. А саме, дозволити брати участь у голосуванні без попередньої реєстрації у консульстві, а лише за наявності паспорта громадянина України.


Источник: http://24tv.ua

Политика Украина
  • 0
Добавлено: 16-03-2012, 12:02
0
157

Похожие публикации


Наверх