онлайн казино Украины

Соцслужби затримують виплату мамам за народження дитини

Соцслужби затримують виплату мамам за народження дитиниНайбільша біда із другою чи третьою дитиною, попри те, що таких мам менше, грошей на них треба більше.

За другу дитину досі не отримала виплати киянка Світлана Крюкова. Соціальний працівник просто не достукався до їхньої квартири.

Світлана Крюкова не отримала допомогу за другу дитину, пояснює: через прописку в різних місцях, ми "не заслужили" на допомогу.

Інформація про відмову дійшла до міністерства. Там розпочали службове розслідування, аби з`ясувати, навіщо соціальний працівник ходив до мами додому. Адже за законом для виплати допомоги цей візит зайвий.

"Там проблема не у грошах, там конкретна проблема у призначенні, в самому механізмі призначення. Тому зараз службове розслідування пройде, якщо буде винним конкретно наш працівник, він буде звільненим з роботи. Це якісь окремі випадки, сьогодні немає якоїсь проблеми по фінансуванню соціальних виплати, ні по одній статті", - запевняє віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко.

"Це захищена стаття, вони повинні їм віддати ці гроші. Чи живе там мама, чи не живе, чи пішла з дитинкою гуляти в цей час, ну це просто надумані якісь речі. Тим більше, що бюджет повністю забезпечує фінансування", каже народний депутат, Партія регіонів Ярослав Сухий.

Отримати гроші Світлана планує за кілька тижнів. Втім, відмова у виплаті допомоги - підсудна справа, тому вона про всяк випадок подала заяву до суду на дії районного управління соціальної політики.

Мамам далеко не завжди вдається достукатися до чиновників, каже експерт із соціальних питань Павло Розенко. Мовляв, влада таким чином до виборів готується: мами ж бо - не електорат.

"От така затяжка з виплатами одній категорії населення призводить до того, що в державі акумулюється певна сума коштів. У ручному режимі вона може бути використана в інший спосіб, на інші соціальні виплати. Таким чином, для підтримки як раз цієї категорії громадян, які можуть голосувати за справді нинішню владу", - вважає експерт з соціальних питань Центру Разумкова Павло Розенко.

Як відомо, Віктор Янукович запропонував чотири напрямки подальшої реалізації соціальної реформи в Україні: іпотечне кредитування, підвищення зайнятості населення, підвищення соціальної допомоги малозабезпеченим, а також повернення громадянам внесків Ощадбанку СРСР. Президентські забаганки обійдуться дербюджету у додаткові 16 мільярдів гривень.


Источник: http://24tv.ua

Политика Украина
  • 0
Добавлено: 15-03-2012, 11:01
0
159

Похожие публикации


Наверх