онлайн казино Украины

В Україну йдуть дві епідемії

В Україну йдуть дві епідемії Цієї осені Україну очікує друга хвиля епідемії кору, а взимку - епідемія грипу. До кінця року на кір перехворіють 15-18 тис. українців.

Зараз ситуація і з кором, і з грипом є стабільною, але скоро почнеться навчальний рік і захворювань стане більше, пише «Сегодня».

За інформацією МОЗ, з початку року на кір в Україні перехворіли понад 11 тис. осіб. «Підвищення захворюваності на кір відбувається циклічно: раз на 5 років, і зараз ми його спостерігаємо і в Україні, і в Європі. У них в 29-ти країнах за півроку зафіксовано 10,5 тис. випадків. Це менше, ніж у нас, тому що в Європі набагато вище охоплення вакцинацією населення. Хоча в Україні воно теж зростає», - сказали в санепідемслужби України, додавши, що до кінця року на кір перехворіють, за їхніми прогнозами, 15-18 тис. українців.

Головний дитячий імунолог Києва Федір Лапій в свою чергу заявив, що «єдиним способом профілактики від кору є вакцинація».

Всі регіони країни отримали вакцини в достатній кількості, але проблеми спостерігаються в Києві: охочих зробити щеплення дуже багато, тому вакцини не встигають завозити.

В осінньо-зимовий період, як і завжди, очікується збільшення кількості випадків захворювання на грип, а пік епідемії очікуюють в січні-лютому 2013 року.

У цьому році домінуючим штамом буде підтип H3N2 (вважається, що він є мутованим варіантом «свинячого грипу»), будуть хворіти і вірусом H1N1 (власне «свинячий грип»).

У МОЗ запевнили, що вакцини проти грипу незабаром з´являться в поліклініках.

Що стосується профілактики від грипу, українцям радять, крім щеплень, регулярно мити руки і вести здоровий спосіб життя. «Все має бути в комплексі: сидіти на дивані і закидатися вітамінами - не допоможе. Потрібна фізична активність, правильне харчування і, звісно, вітаміни. А ось розрекламовані препарати для підтримки імунітету не радять: вони неефективні», - заявив Лапій.

Добавлено: 23-08-2012, 11:06
0
0

Похожие публикации


Наверх