3 поради, які допоможуть вибрати якісне свіже м'ясо
М'ясо – один з головних продуктів раціону дорослих та дітей. Воно є джерелом незамінних білка та амінокислот – головного «будівельного матеріалу» для всього організму. В м’ясі містяться вітаміни групи B, зокрема В12, який не отримати з рослинних продуктів. А ще м’ясо постачає нам калій, магній, залізо, корисні жирні кислоти. Проте отримувати все це можна лише з якісної продукції. Тому слід знати, які її розпізнати.
Для тих, хто любить свіже м'ясо Київ пропонує безліч можливостей. Сотні магазинів та ринків пропонують продукцію на будь-який смак та гаманець. Ба більше, за бажання, тепер можна не витрачати час на поїздки по магазинах, а замовити шмат свіжого м’яса онлайн в супермаркеті Novus. Доки будете повертатися з роботи, кур’єр доставить продукт вам прямо додому, тож можна одразу братися за приготування смачної вечері. А от щоби з вибором м’яса не виникло труднощів, варто врахувати такі моменти:
Свіже м'ясо має доволі обмежений термін придатності – декілька годин. Аби мати впевненість, що продукті дійсно свіжий, а під виглядом дорогого сорту вам не намагаються продати дешевшу вирізку, варто купувати лише у відомих продавців.
Чек-лист з вибору м’ясної продукції може бути значно довшим. Проте це найважливіші правила.
Насправді немає принципової різниці, де купувати свіжу м’ясну продукцію – головне, мати впевненість, що вона якісна: свіжа, без антибіотиків чи гормонів, а тварина вигодовувалася на натуральних кормах.
На жаль, на стихійних ринках не те, що біохімічну якість продукту ніхто не підтвердить, а ще й під виглядом тушки кролика безсовісні продавці можуть підсунути казна-що. Тому в нинішніх реаліях більш безпечний варіант – магазин. Причому слід вибирати той, де вам зможуть надати підтвердження свіжості та якості м'яса.
Вибираємо свіже м'ясо: що слід враховувати?
Для тих, хто любить свіже м'ясо Київ пропонує безліч можливостей. Сотні магазинів та ринків пропонують продукцію на будь-який смак та гаманець. Ба більше, за бажання, тепер можна не витрачати час на поїздки по магазинах, а замовити шмат свіжого м’яса онлайн в супермаркеті Novus. Доки будете повертатися з роботи, кур’єр доставить продукт вам прямо додому, тож можна одразу братися за приготування смачної вечері. А от щоби з вибором м’яса не виникло труднощів, варто врахувати такі моменти:
- 1. Заздалегідь вирішити, що будете готувати з продукту.
І тут справа не лише в банальному, що для котлети по-київськи потрібне куряче філе, а не свинина. Варто врахувати, що м’ясо різних тварин, а також різні види шматків можуть коштувати по-різному й мати різні гастрономічні характеристики. - 2. Впевнитися у свіжості продукту.
Приємний м’ясний запах, відсутність слизу, засохлих частин, темних чи жовтих плям – типові ознаки свіжого продукту. Також слід зважати на колір філе. Свіжа свинина блідо-рожева, іноді з сіруватим підтоном, яловичина насиченого червоного кольору. Аби визначити свіжість баранини слід звернути увагу на консистенцію жиру – він не повинен кришитися. - 3. Купувати лише у перевірених торгових точках, які мають гарну репутацію.
Свіже м'ясо має доволі обмежений термін придатності – декілька годин. Аби мати впевненість, що продукті дійсно свіжий, а під виглядом дорогого сорту вам не намагаються продати дешевшу вирізку, варто купувати лише у відомих продавців.
Чек-лист з вибору м’ясної продукції може бути значно довшим. Проте це найважливіші правила.
Де краще купувати – на ринку чи в магазині?
Насправді немає принципової різниці, де купувати свіжу м’ясну продукцію – головне, мати впевненість, що вона якісна: свіжа, без антибіотиків чи гормонів, а тварина вигодовувалася на натуральних кормах.
На жаль, на стихійних ринках не те, що біохімічну якість продукту ніхто не підтвердить, а ще й під виглядом тушки кролика безсовісні продавці можуть підсунути казна-що. Тому в нинішніх реаліях більш безпечний варіант – магазин. Причому слід вибирати той, де вам зможуть надати підтвердження свіжості та якості м'яса.