онлайн казино Украины

В NASA зробили унікальні знімки Сонця

В NASA зробили унікальні знімки СонцяЯдерний спектроскопічний телескоп NASA, відомий як Nustar, придивися до найближчої до Землі зірки та зробив унікальні знімки Сонця.
Перший знімок Сонця, зроблений NuStar, показує потік X-промені від Сонця.

Спершу розробники телескопу не планували використовувати його для спостереженням за Сонцем. Він був створений для вивчення далеких галактик та чорних дір. Але зроблені апаратом знімки доводять, що Nustar (Nuclear Spectroscopic Telescope Array) здатен впоратися і з легшим завданням.

Ядерний спектроскопічний телескоп Nustar вивели на орбіту в 2012 році з метою вивчення далекого космосу за допомогою жорстких рентгенівських променів.

Науковці сподіваються, що надвисока чутливість Nustar дозволить знайти відповіді на питання, які не дають їм спокою. Наприклад, чи існують у всесвіті "наноспалахи" — зменшені копії гігантських сонячних спалахів.

Якщо телескоп доведе їх існування, це дозволить пояснити, чому зовнішня атмосфера Сонця набагато гарячіша, ніж його поверхня. Науковці намагаються розгадати цей феномен вже багато десятиліть.

У той час, як інші телескопи NASA ризикують пошкодити детектори, спостерігаючи за Сонцем, Nustar така небезпека не загрожує. Це пояснюється тим, що у надвисокому рентгенівському діапазоні, який використовує цей телескоп, промені Сонця виглядають не так яскраво.

Місія Nustar була розрахована на два роки, але вчені вирішили її подовжити до 2016 року та розширити.

Паралельно із спостереженням за Сонцем, телескоп сфокусується на вивченні таких далеких космічних об’єктів, як чорні діри та рештки наднових зірок.

Добавлено: 25-12-2014, 22:00
0
0

Похожие публикации


Наверх