онлайн казино Украины

США планували підірвати Місяць, щоб злякати СРСР

США планували підірвати Місяць, щоб злякати СРСРПід час холодної війни до 1959 року США планували реалізувати секретний проект NASA під назвами "Вивчення можливості дослідницького польоту на Місяць" і "Проект А119". Проте, таким чином США планували влаштувати ядерний вибух на Місяці, щоб залякати СРСР.

Американці планували, що ракета з невеликим зарядом, досягнувши Місяця, зіткнеться з нею і станеться вибух.

Проте, невдовзі Пентагон відмовився від такої ідеї, зрозумівши, що безпека людства може опинитися під загрозою, якщо щось піде не за планом. Окрім того, вчені висловили стурбованість стосовно можливого забруднення Місяця радіоактивними матеріалами.

Стало відомо, що інформація про таємні плани NASA була оприлюднена ще в 2000 році, коли фізик Леонард Райфелл, екс-заступник директора американського космічного агентства, зізнався в цьому в інтерв'ю Associated Press. У свою чергу, у ВПС США це інтерв'ю наразі ніяк не прокоментували.

До речі, студенти із Гарварду зробили експеримент під назвою операція "Скайфолл" на честь 23-го фільму про Джеймса Бонда: п’ятеро друзів запустили в космос гамбургер.

Добавлено: 26-11-2012, 12:42
0
0

Похожие публикации


Наверх