онлайн казино Украины

Для захисту від Росії НАТО створить елітний підрозділ

Для захисту від Росії НАТО створить елітний підрозділНАТО готова показати Росії, що захищатиме свою територіальну цілісність, тому готує створення нового підрозділу швидкого реагування.
Про це заявив головнокомандувач об'єднаними силами НАТО в Північній та Східній Європі генерал Ганс-Лотар Домрезе в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt, повідомляє DW.

За його словами, Альянс розглядає можливість проведення великих навчань із залученням десятків тисяч солдатів на територіях, близьких до російського кордону.

До цього НАТО проводила великі навчання із залученням від 25 до 40 тисяч військовослужбовців лише у західних країнах-членах НАТО.

"Однак я можу собі уявити, що в майбутньому ми проводитимемо такі навчання і в Східній Європі та балтійських країнах", — наголосив Домрезе.

Ці плани є значною мірою реакцією на дії Москви.

Як зауважив німецький генерал, в органзації не очікували анексії Криму та порушення Росією численних міжнародних норм, а також переконались, що президент Росії Володимир Путін зробив російську армію "боєздатнішою".

Домрезе зазначив, що багато східноєвропейських країн-членів Альянсу сьогодні відчувають загрозу.

Навчання, проведені на початку вересня у Латвії, повинні були надати сигнал Росії, що Альянс готовий захищати територіальну цілісність своїх країн-членів.

"Для відсічі можливої загрози зі східного боку в НАТО планують створити підрозділ швидкого реагування, який налічуватиме від 5 до 7 тисяч військовослужбовців і буде своєрідним "вістрям" сил організації. Цей підрозділ повинен бути готовим до участі в діях на певній території у термін від двох до п'яти днів. Його мають створити уже в 2015 році, коли планується й участь підрозділу у кількох навчаннях", — сказав генерал.

За словами Домрезе, участь у формуванні підрозділу братимуть не всі члени Альянсу, а тільки ті, "які мають необхідне високотехнологічне обладнання та відповідно вишколених солдатів", орієнтовно — від шести до 10 країн.

Добавлено: 7-11-2014, 13:28
0
0

Похожие публикации


Наверх