онлайн казино Украины

В Ізраїлі знайшли винний льох віком у 3700 років

В Ізраїлі знайшли винний льох віком у 3700 роківВчені виявили на території сучасного Ізраїлю винний льох 3700-річної давності

Хімічний аналіз льоху показує, що в ньому до цих пір збереглися незаймані зразки напою та інші цілісні посудини і предмети. За словами вчених, вино тут зберігається в керамічних ємностях з дорогою обробкою, і явно належить до дорогих сортів. «Очевидно, що вміст льоху було зарезервовано для банкетів і свят», - говорять автори дослідження . «Тут не було дешевих напоїв для повсякденного використання».

Дослідники говорять, що аналіз показав наявність суміші таких інгредієнтів, як мед, м'ята, деревна смола і кориця, що також вказує на приналежність до дорогого вина. «Наше відкриття підтверджує, що вже тоді люди виробляли досить складні за композицією вина», - говорить Ерік Клайн з Університету Джорджа Вашингтона.

Винний льох був знайдений цього літа в низці палацових руїн біля сучасного міста Нагарія на півночі Ізраїлю. Дослідники виявили близько чотирьох десятків керамічних глечиків, причому кожен був досить великим, щоб вмістити в собі близько 50 літрів вина. Клайн говорить, що вино тут призначалося, швидше за все, тільки для мешканців палацу, тоді як жителі і ті, хто не живуть в палаці, не мали доступу до льоху .

Вчені говорять, що всі посудини з вином ніяк не марковані, але вони були зроблені одним і тим самим майстром в один і той же час. Хімічний аналіз показує, що всередині посудин може знаходитися не тільки червоне, а й біле вино.

За словами фахівців, їх відкриття вказує на дві принципових речі: по-перше, ще 3700 років тому люди мали розвинену культуру виноробства, і створювали складні зразки вин з різними ароматичними та смаковими добавками, а по-друге, вино вже тоді чітко поділялося на дешеве і дороге, причому останнє призначалося виключно для знатних прошарків стародавнього суспільства.

Добавлено: 9-12-2013, 14:53
0
0

Похожие публикации


Наверх