онлайн казино Украины

У зриві контракту між Іраком та Росією ЗМІ звинувачують Україну і США

У зриві контракту між Іраком та Росією ЗМІ звинувачують Україну і СШАЧерез підозри в корупції анульовано контракт про співробітництво між Москвою і Багдадом на суму 4,2 мільярда доларів, – оголосив радник іракського прем'єра Алі Мусаві.

Як відзначають джерела в урядових колах Росії, серед можливих супротивників цього контракту, ймовірно, – США і Україна.

Як відомо, під час жовтневого візиту іракського прем'єр-міністра Нурі аль-Малікі в Москву було оголошено про угоду між Росією та Іраком у сфері ВТС – найбільшої з часів падіння в Багдаді режиму Саддама Хусейна. Тоді ж з’явилося повідомлення, що Ірак закупив у РФ 30 ударних вертольотів Мі-28Н і 42 зенітних ракетно-гарматних комплексів "Панцир-С1" на суму 4,2 млрд доларів. Було досягнуто домовленості приступити до переговорів із закупівлі Іраком російських винищувачів МіГ-29М/М2.

Але раптово радник іракського прем'єра Алі Мусаві заявив, що російсько-іракський збройовий контракт анульовано.

Коли він повернувся з Росії, у нього були деякі підозри щодо корупції. Тож він вирішив переглянути всю операцію, – сказав радник й додав, що у цій справі триває розслідування.

Тоді ж іракський міністр оборони Садун аль-Дулаймі скликав прес-конференцію, де спростував слова радника прем'єра. Й виголосив припущення, що непорозуміння сталося через затримку з наданням інформації про контракт в антикорупційний комітет Іраку.

Та Росія хоче просити у Багдаду надати офіційних пояснень.

Ми вже ведемо переговори з іракською стороною, прояснюємо їх позицію, зокрема, щодо неоднозначних заяв, які пролунали на днях, – відзначає джерело у російському уряді.

Але не виключають, що у складнощах на шляху реалізації контракту замішана третя сторона.

США робили чималі зусилля, щоб перешкодити операції, – додають джерела в уряді Росії.

Водночас, джерело, яке наближене до російської системи ВТС наголошує, що першою з пострадянських країн на військовий ринок Іраку прагнула вирватися Україна, та РФ випередила її, що й могло викликати ревнощі в України.

Нагадаємо, раніше іракський міністр оборони Саадун аль-Дулаймі заявив, що Росія таки буде постачати зброю до Іраку. Він заперечив інформацію ЗМІ про зрив військового контракту з Росією на понад 4 мільярди доларів.

Добавлено: 13-11-2012, 11:59
0
0

Похожие публикации


Наверх