онлайн казино Украины

У Лондоні відбувається акція на підтримку Ассанджа

У Лондоні відбувається акція на підтримку Ассанджа
Близько десять учасників, які представляють різні громадські організації, зібралися біля посольства Еквадору пополудні і збираються пробути "принаймні, до ранку четверга".

"Ситуація дуже швидко змінюється. Ми не знаємо, що буде відбуватися, і чи займе це кілька годин, днів або тижнів. Ми вирішили продовжувати (акцію), до завтрашнього ранку. До нас приєднаються інші учасники, і ми будемо змінювати один одного. Після цього ми вирішимо, що робити далі. Але ми продовжимо демонструвати свою підтримку Ассанджу, навіть якщо це потребуватиме від нас з'являтися тут кожен день, наприклад, на кілька годин", — повідомив один з активістів, що представляє британське громадське об'єднання "Ветерани за мир".

Більшість з активістьів тримають в руках плакати, що закликають до звільнення Ассанджа і виражають протест проти його екстрадиції.

По інший бік від головного входу в дипмісію чергує один співробітник поліції.

Додамо, навіть якщо Джуліану Ассанджу нададуть притулок, йому буде непросто дістатися до Еквадору і навряд чи вдасться уникнути арешту, якщо він покине дипмісію. Юристи відзначили, що навіть якщо австралієць відразу опиниться в автомобілі з дипломатичними номерами, це не дасть йому діпіммунітету.

Варіант з видачею йому диппаспорта також має нюанси. Для вступу в силу недоторканності, він повинен отримати дипломатичну акредитацію в британському МЗС та при королівському дворі, чого очікувати не слід. Крім того, прийнявши такий паспорт, Ассандж стане громадянином Еквадору і не зможе вже розраховувати на політичний притулок.

  • 0
Добавлено: 21-06-2012, 12:57
0
234

Похожие публикации


Наверх