онлайн казино Украины

Чорнобиль захищає злочинців

Чорнобиль захищає злочинцівУкраїнські кілери змінюють зовнішність і документи, одягають рясу і стрибають по деревах, а знайти їх допомагають бабусі.

В Україні від правосуддя, подібно кілеру з «Каравану», ховаються близько 20 підозрюваних у вбивствах.

- Як показує практика, втікачі змінюють зовнішність, ще частіше здобувають собі підроблені документи або відправляються до своїх далеких родичів або знайомих. Все це знижує шанси на швидке затримання, у таких випадках допомагає пильність дільничних міліціонерів. Наприклад, якби колишній дільничний в селі Молочки Житомирської області цікавився підопічними, то, можливо б, і дізнався у новому жителі села генерала Пукача, - розповіли в МВС.

У відомстві кажуть, що це далеко не повний «набір втікача», а одне з недавніх затримань в Київській області і зовсім було схоже на гостросюжетний детектив.

- Все почалося з того, що підозрюваний в вбивстві Георгій М. після злочину в 2007 році втік до Чечні, на свою батьківщину. Російські поліцейські на наш запит намагалися його знайти, але Георгій відчував пресинг і втікав від них, - сказав спікер київської облміліції Микола Жукович. - Пізніше він переїхав в Україну, блукав по ринках, можливо, десь жив у вагончиках. Потім перебрався до сім'ї в Макарівський район. У приватному будинку у них був льох, так ось, в цьому льосі була прихована кімната, де він влаштувався. Правда, пожити там встиг близько тижня. Оперативникам стало відомо, і його відразу ж затримали. Запам'яталась нам і справа "Тарзан", який в теплу пору року селився в лісовому курені, а з настанням холодів перебирався жити під підлогу в своєму будинку. Одна з наших засад вирахувала втікача, за ним влаштували погоню. Добігши до річки, він стрибнув. Знайшли його години через чотири, сидить на дереві".

До цього в МВС додають, що кілька втікачів розшукуваних намагалися оселитися в покинутих будинках Чорнобиля, але не минало й кількох днів, як пильні самосели-пенсіонери здавали новачків міліціонерам. Ховаються і на закинутих островах на Дніпрі. Оперативники кажуть, що був навіть випадок, коли втікач, відростивши бороду і купивши рясу, влаштувався служити в невеликій церкві паламарем. Розсекретити його допомогла лише випадковість.

Один з нещодавно звільнених в'язнів київського СІЗО розповів про популярну схему виживання втікачів: "Мої знайомі за пляшку горілки купували у алкашів паспорт, вклеювали своє фото, переїжджали в іншу область, влаштовувалися на будівництво або в охорону, так і виживали. Я не встиг зробити так, мене заарештували".

Добавлено: 25-10-2012, 11:49
0
0

Похожие публикации


Наверх