онлайн казино Украины

Пам'ятник безграмотності та халтурі

Пам'ятник безграмотності та халтуріОдного осіннього дня у вересні в Чернігові на Алеї Героїв, що веде від Красної площі до катерининського храму, серед тротуарної плитки з'явилися чотири квадрати із зірками.

Однак ті зірки увічнюють в камені імена далеко не героїв. Наприклад, героїв Радянського Союзу (зірки ж бо – червоні) або героїв Соціалістичної Праці.

Плити із зірками присвячені тим, хто… заплатив дещицю грошенят. Наприклад, на одній із «зіркових плит» зазначено: «Халик и Вика».

А грошики кому? Може, до бюджету міста? Ні – приватній фірмочці!

Особливо яскраві, навіть феєричні почуття викликає п'ята плита. Та, на якій не п'ятикутня зірка, а шестикутник з трьома літерами «DIA». Плита грубо врізана у тротуарну плитку, котра має зовсім не підходящу для вставки квадратних плит чудернацьку 12-кутну форму. Плита ще й вгрузла нижче рівня бруківки.

Словом, страхіття, та й годі.

Та усе це затьмарює увічнене у камені слово «агенство» без необхідної в цьому слові ще однієї літери «т». Тобто писати слід (і українською, і російською) так: агентство. І на жодному етапі розробки, затвердження, виготовлення й установки тієї плити ніхто не помітив грубої помилки!

Телефоную до тієї фірми, питаю про увічнення свого імені. Кажуть, підходьте побалакати з керівником – Іриною Должиковою (це її ініціали англійськими літерами увічнені на плиті зі словом «агенство»).

Однак я – не з «героїв» за гроші. А хто уже замовив таке – їх плити навіть не врізали в покриття алеї. Просто вложили, затрамбувавши чим попало зайве місце від вийнятої бруківки…

Отже, Чернігів має тепер своєрідний пам'ятник безграмотності та безвідповідальності.



комплексные контрольные работы для 1 класса

Добавлено: 12-10-2012, 12:10
0
0

Похожие публикации


Наверх