онлайн казино Украины

Спека і пожежна безпека

Спека і пожежна безпекаЗа умов тривалої спекотної погоди рослинність, що висохла на сонці, легко спалахує від будь-якого джерела вогню. Останнім може стати непогашений недопалок, сірник, не кажучи вже про багаття.

Повідомляє Олег Сундук, заступник начальника територіального управління МНС у Чернігівській області.

Це вимагає від населення бути вкрай обережними та за будь-яких обставин суворо дотримуватися заходів пожежної безпеки. Проте, нажаль, не всі люди розуміють всю серйозність ситуації й продовжують проявляти безпечність при поводженні з вогнем.

Лише за 8 днів серпня на Чернігівщині зареєстровано 5 пожеж в лісах і 21 загоряння сухої трави на полях, луках тощо. Сліди згарищ складають загальну площу понад 20 га.

Так, у лісах біля м. Семенівка, сіл Синявка на Коропщині, Білошицька Слобода на Корюківщині, Бобрик Ніжинського та Бірине Новгород-Сіверського районів вигоріло загалом понад 1-га лісового настилу.

Пошкоджено вогнем територію 2 га поблизу м. Остер Козелецького району, 2,5 га - поруч із с. Киїнка Чернігівського району, 1,2 - га - біля с. Бутівка Городнянського району, 9 га - поблизу сіл Козероги та Мньов Чернігівського району.

Внаслідок швидкого поширення вогню по сухій рослинності, площа згаданих вище пожеж могла стати набагато масштабнішою, якби не оперативне втручання підрозділів МНС.

Територіальне управління МНС в черговий раз закликає населення бути пильними та обережними. У зв’язку найвищим класом пожежної небезпеки утримуєтеся від відвідування лісів і торфовищ.

Ні в якому разі не розпалюйте вогнища, не кидайте непогашені сірники або недопалки. Також просимо батьків слідкувати за розвагами дітей, які залишившись на самоті можуть вигадати небезпечну гру з вогнем.

Добавлено: 8-08-2012, 11:58
0
0

Похожие публикации


Наверх