онлайн казино Украины

В Ніжині затримали серійних викрадачів люків


Реалії сучасного життя зараз такі, що вже ніхто не дивується, що нині крадуть геть усе. Якщо ще в минулому столітті в деяких країнах злодіїв жорстоко карали на рівні з убивцями та грабіжниками - відрубували руки, то в нашій країні такого немає і не було. На сьогоднішній день у нас крадуть геть усе: дрібні речі, меблі, техніку, автівки і... каналізаційні люки.

Саме крадіжки каналізаційних люків «засипали» оперативні зведення Ніжинського міського відділу міліції починаючи з другої половини 2011 року. Люки викрадалися без конкретної локалізації по всьому місту з постійною регулярністю.

Правоохоронці відпрацьовували різноманітні версії. Шукали серед осіб, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за аналогічні злочини. Шукали серед наркоманів та осіб, які за пляшку горілки готові були викрасти «себе самого». Тобто шукали серед тих, кому вкрай необхідні були гроші на наркотики та горілку. Та пошуки свого результату не давали, люки продовжували зникати. Співробітники міліції відпрацьовували і місця прийому металобрухту, адже логічно, що таку кількість люків викрадачі аж ніяк не могли використати на власні потреби.

І ось днями працівники карного розшуку Ніжинського міськвідділу міліції спільно с дільничними інспекторами вийшли таки на викрадачів люків. Ними виявились двоє місцевих мешканців 17-ти та 29-ти років, які вже мали за плечами судимості. Хлопці примудрилися протягом півроку поцупити з вулиць міста близько двох десятків каналізаційних люків. Перевозили вони їх за допомогою велосипедів. Викрадені люки хлопці розбивали на шматки і здавали заїжджим приймальникам металобрухту, гроші витрачали на особисті потреби, а точніше пропивали.

Зараз один з крадіїв перебуває на підписці про невиїзд, інший затриманий до ізолятора тимчасового тримання Ніжинського МВ УМВС. За всіма фактами викрадення люків порушена кримінальна справа за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб) санкція якої передбачає до 5 років позбавлення волі.

  • 0
Добавлено: 21-03-2012, 20:46
0
349

Похожие публикации


Наверх