онлайн казино Украины

Експерт прогнозує оптимізацію валютного курсу в Україні

Експерт прогнозує оптимізацію валютного курсу в УкраїніПроведення валютних аукціонів для банків посприяють оптимізації валютного курсу в Україні.
Таку думку під час прес-конференції висловив голова правління "Укргазбанку" Сергій Мамедов.

Щодо тенденцій, то я вважаю, що сьогоднішній аукціон показав на наступні аукціони, які будуть, що вони зможуть зберігати тенденцію росту. Але наступним етапом, я вважаю, буде оптимізація курсу на тій відмітці, яка дозволить і експортерам більш охоче завозити валюту в країну. І ми розуміємо, при збільшенні курсу ще більше дає попит імпортерів на валюту, - вважає Мамедов.

Однак на його думку, валютні аукціони - прозора система, яка відповідає міжнародним традиціям, і в якій виключені спекулятивні моменти. Зокрема, орієнтовний курс створюється на основі поданих заявок банків.

Крім того, він вважає, що приватні та національні банки не можуть вирішити ці проблеми без створення економічних факторів, зокрема збільшення інвестицій в країну.

Коли кількість валюти в країну буде поступати більше, то, відповідно, і тиск на курс буде менший, і курс буде стабілізуватись",- вважає експерт.

На його думку, НБУ має всі інструменти для контролювання операцій на валютному ринку, тому курс не може бути повністю "некерованим".

"Я вважаю, що Національний банк має всі інструменти для контролю за операціями на валютному ринку. Тому курс не може бути повністю некерований. Індикатив, який він (НБУ -24) проводить, дає можливість забирати значну спекулятивну складову, яка була присутня на ринку", - вважає експерт.

Добавлено: 7-11-2014, 12:26
0
0

Похожие публикации


Наверх