онлайн казино Украины

В.Саприкін: пропозиції Януковича до Путіна щодо зниження ціни на газ – неадекватні

В.Саприкін: пропозиції Януковича до Путіна щодо зниження ціни на газ – неадекватніКИЇВ. 15 травня. УНН. На думку експерта з енергетичних питань Володимира Саприкіна широкому загалу не відомо, які пропозиції повіз Президент України Віктор Янукович до Росії щодо зменшення ціни на російський газ. Однак ті проекти, які озвучив регіонал Вадим Колесниченко, а це участь Росії у видобутку газу в Україні на чорноморському шельфі та видобуток сланцевого газу, з точки зору зниження ціни на російський газ для України – є неадекватними. Про це він сказав ексклюзивному коментарі УНН.

"Широкому загалу не відомо, які пропозиції везе Президент України до Росії. Хоча безумовно вони є", – зазначив співрозмовник агентства.

Проте, за словами В.Саприкіна, ті пропозиціїекти, які озвучив народний депутат В.Колесниченко, наврядчи сподобаються Росії.

"Наприклад, сланцевий газ не цікавить Російську Федерацію щонайменше на цьому етапі. По-друге, видобувати газ на шельфі у Чорному морі Україні вигідно самостійно, оскільки вже є обладнання, і Україна в цьому проекті буде видобувати газ і нафту на своїй території. Більше того, навряд чи пропозиції щодо спільного видобутку можуть зацікавити Росію в обмін на зменшення ціни на газ згідно контракту", – зауважив він.

Тож, на думку експерта, ці два проекти, які озвучив В.Колесниченко, з точки зору зниження ціни на російський газ для України – є неадекватними.

В свою чергу В Саприкін відмітив, що все-таки це початкова стадія діалогу після того як Володимир Путін знову став Президентом Російської Федерації.

На уточнююче запитання, що саме може зацікавити РФ для зниження ціни на газ для України, він наголосив: "Це відомо. Це пропозиція віддати, передати газотранспортну систему України. Тобто тут мова може йти про ГТС України".

Нагадаємо, як заявив народний депутат України Вадим Колесніченко, Президент України Віктор Янукович їде на зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним не з порожніми руками.

"Два дні тому на територію Чорноморського узбережжя в Криму зайшла дуже класна вишка для глибоководного буріння і видобутку газу. Це те, чого у нас ніколи не було. І як тільки вона зайшла, російська сторона одразу запропонувала її спільно експлуатувати. Друга така вишка зайде до нас восени. По-друге, наш прем’єр-міністр Микола Азаров навів непогані пропозиції щодо видобутку скрапленого газу за ціною в чотири рази дешевше, ніж з боку Росії. Це дуже серйозний потенціал, який дозволяє нам зменшити залежність від газу російського як мінімум на 30%. При цьому, ми візьмемо до уваги, що у нас дуже серйозно йде робота щодо підвищення енергоефективності і щодо зниження енерговитрат. Тому є привід для хороших і активних переговорів з РФ", - сказав він.

  • 0
Добавлено: 15-05-2012, 15:37
0
258

Похожие публикации


Наверх