онлайн казино Украины

Щур погрожує чернігівським партійцям тролінгом?

Щур погрожує чернігівським партійцям тролінгом?Йому вдалося побувати в «шкурі кролика» та відчути на собі життя Щура.
Серед планів на майбутнє – «наскок» на Межигір’я в костюмі кенгуру-втікача.
Тролінг високого ґатунку від Романа Вітоніва сприймається пересічним глядачем по-різному. Дехто в противагу таким жартам згадує трагедію лондонської клініки, що нещодавно сталася в результаті невдалого розіграшу медпрацівника австралійськими журналістами.
Сам Вінтонів, відомий своїми іронічними матеріалами, у яких через гумор викриваються вади суспільства та політики, називає своїх респондентів «жертвами» та зізнається: «Так, я непорядний журналіст».



Для широкого загалу донедавна його ім’я асоціювалося з образом «парламентського кролика». Йдеться тут не про лідера об’єднаної опозиції. Ще в 2010 році напередодні новорічних святкувань журналіст Вінтонів в костюмі зайця прискіпувався до парламентарів VІ скликання в кулуарах Верховної Ради України. Упродовж нинішньої парламентської кампанії Роман представ перед Інтернет-спільнотою та представниками політичного бомонду в новій епостасії. Так, досі невідомий канадський журналіст українського походження Майкл Щур готував для канадського діаспорянського телеканалу «УТ-Торонто» сюжети для передачі «Чим живеш, Україно?». За легендою, представник канадської діаспори спеціально прибув в Україну спостерігати за виборами Верховної Ради України 2012 року.
Майкл Щур – проект пана Вінтоніва, що знайшов своє медійне втілення завдячуючи організаційній та технічній підтримці представників Громадського руху «Чесно». Так, створивши певну контактну базу для публічного перфомансу, міфічний Майкл Щур за попередньою домовленістю з прес-службою брав інтерв’ю у відомих політичних гравців.
Роман Вінтонів зізнається, що іноді йому було жаль прес-секретарів, що повірили в автентичність образу Майкла Щура. «У мене завжди виникав когнітивний дисонанс, коли дівчатам вдавалося погоджувати моє інтерв’ю. Адже «намахувати» політиків – це одне, а простих працівників – інше», - каже журналіст.
На диво, попри очевидну некомпетентність та непрофесійність Майкла Щура, пану Вінтоніву повірили всі опитані. Нікому з них не спало на думку навіть спитати журналістське посвідчення, відсутність якого все одно було б вмотивоване Майклом Щуром. Врешті виявилося, що наші політики не такі вже недосяжні.
Напередодні першого запису, граючи в баскетбол, Вінтонів надірвав зв’язки. В сюжеті, де Майкл Щур бере інтерв’ю у Олега Ляшка, це добре видно. Варто сказати, що коли розіграш було викрито, політик не висловив ніяких претензій до журналіста.



Наступною «жертвою» Майкла Щура став Володимир Рибак. Левова частка користувачів соціальних мереж мали можливість посміятися від душі над найкоротшим інтерв’ю в житті нинішнього спікера. Разом з тим, Роман розповів, що насправді повноцінне інтерв’ю з Володимиром Рибаком все-таки записане було. Адже Майкл Щур повернувся та продовжив бесіду.



За словами Вінтоніва, даний поворот подій сюжету спровокувала сама представниця прес-служби Партії регіонів. Так, попередньо журналіст мав домовленість про бесіду з Андрієм Пінчуком, але останній отруївся напередодні зустрічі. Проте Роман підозрює, що це була відмовка, оскільки з паном Пінчуком за день до цього він спілкувався в парламентських кулуарах. На думку журналіста, депутат вже тоді щось запідозрив.



Натомість прес-секретар запропонувала журналісту поспілкуватися з Григорієм Смітюхом, а також попросила не затримувати довго пана Рибака, з яким вже була домовленість. Тому задум «дуже короткого інтерв’ю» з’явився дорогою до кабінету регіонала.
Ідея по створенню цих сюжетів, за словами журналіста, народилася просто з життя. Вінтонів, який має досвід інтерв’ювання парламентаріїв та політичних функціонерів, завдячуючи своїй безпосередності, боровся зі штучними та завченими меседжами політиків. Ставлячи прості, а інколи недолугі питання, журналіст зривав маску, яку одягає кожен, хто попадає у фокус камери.
Попри все Майкл Щур погоджується, що його роботи могли вплинути на формування позитивного іміджу опитаних політиків, як то сталося з секретарем Донецької міськради після виходу фільму «Інший Челсі: історія з Донецька». Проте в заангажованості винахідливого журналіста звинуватити важко, адже серед його «жертв» можна знайти представників будь-якої політичної сили.
На питання щодо подальшої участі в політичному житті країни пана Щура, журналіст Вінтонів відповів, що Майкл Щур вже впізнаваний образ серед політиків вищих щаблів влади. Тому в планах – подорож областями задля бесіди з партійцями регіонального розливу.

Добавлено: 21-12-2012, 10:25
0
0

Похожие публикации


Наверх