онлайн казино Украины

Депутати-свободівці Прилуцької райради не підтримують «оптимізацію» медичної галузі

Депутати-свободівці Прилуцької райради не підтримують «оптимізацію» медичної галузі13 грудня 2012 року відбулася дев’ятнадцята позачергова сесія Прилуцької районної ради Чернігівської області.
Головне питання порядку денного – передача майна відділення швидкої медичної допомоги з власності територіальних громад Прилуцького району до спільної власності громад Чернігівської області.
Свободівці єдині серед депутатів Прилуцької районної ради проголосували проти цього рішення.
«Націоналісти не підтримують так звану «оптимізацію» медичної галузі. Адже медична реформа призведе до того, що замість поліклінік постануть центри медицини. Наприклад, із першого січня мешканці Вінниці вже не можуть просто так потрапити до хірурга, гастроентеролога, імунолога чи уролога. Направити до вузькопрофільного фахівця може тільки сімейний лікар. Він спочатку має переконатися, що людині потрібна допомога саме цього медпрацівника. Відповідно до реформи в експериментальних областях почали створювати госпітальні округи, через це люди змушені долати десятки кілометрів, аби дістатися до найближчої лікарні. У зв'язку з цим від пацієнтів надходить багато скарг. Кілька людей загинуло, не дочекавшись карети "швидкої".
У новій медичній реформі нічого не йдеться про ускладнення обслуговування віддалених сіл, де не найкращі, а й часто відсутні дороги. Тож у деяких випадках надати екстрену медичну допомогу за 10-20 хвилин (що декларує реформа) неможливо, особливо в сільській місцевості. Від реформи найбільше потерпають люди похилого віку, інваліди, вагітні жінки. Також хочу наголосити, що підвищений артеріальний тиск не є причиною виклику карети швидкої згідно з новою «медичною реформою», що є несправедливим ставленням до людей похилого віку», – зазначив голова депутатської фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Прилуцькій райраді Іван Тютюнник.
«Так звана «оптимізація» медичної галузі фактично порушує статті 3,27,49,50 Конституції України. Ці статті гарантують створення державою умов для ефективного та доступного для всіх громадянин медичного обслуговування, право на життя, охорону здоров’я та отримання якісного медичного обслуговування. Ми, свободівці, рішуче протестуємо проти такого «доступного» для всіх громадянин медичного обслуговування. Адже саме від здоров’я залежить життя людей. ВО «Свобода» завжди стояло на захисті прав українців, а тим паче права на гідну медичну допомогу. Адже за здоровою нацією – майбутнє держави», – наголосила депутат Прилуцької районної ради від ВО “Свобода” Вікторія Дротянко.

Добавлено: 17-12-2012, 10:52
0
0

Похожие публикации


Наверх