онлайн казино Украины

Зростає кількість бізнесменів на Чернігівщині

Зростає кількість бізнесменів на ЧернігівщиніМайже рік податкова служба працює в нових умовах спрощеної системи оподаткування.

За цей час кількість платників єдиного податку зросла на 20,4 відсотка.

Повідомляє відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю податкової служби у Чернігівській області.

На початок листопада нинішнього року в області налічується 27,3 тис. фізичних осіб підприємців-спрощенців. З них близько 8,3 тисячі платників (30,4%) обрали першу групу спрощеної системи оподаткування, понад 14 тисяч підприємців - другу, що становить 52,4 % від загальної кількості підприємців-спрощенців. Більше 4,7 тисяч платників (17,2%) працюють за правилами третьої групи. Із них 145 громадян - за ставкою 3 %, 4,7 тисячі - 5 %.

Відповідно зросли надходження до місцевих бюджетів. За 10 місяців поточного року до місцевих бюджетів Чернігівщини надійшло єдиного податку з доходів від підприємницької діяльності СГД – фізичних осіб 58,7 млн. грн. При цьому бюджет додатково отримав 14,7 млн. грн. До відповідного періоду минулого року надходження зросли в 2,8 рази.

Така позитивна динаміка свідчить про розширення кола представників малого та середнього бізнесу у регіоні. Варто зазначити, що це відбувається у той час, коли податкова реформується в сервісну службу. Тож збільшення платників єдиного податку свідчить про належні умови сервісу, які сприяють розвитку підприємництва у регіоні.

Добавлено: 30-11-2012, 11:40
0
0

Похожие публикации


Наверх